Понеделник, 10 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  27.07.2020  » Изневяра и самозадоволяване


  Колкото и да се променят връзките, колкото и по-либерални и гъвкави да стават отношенията между двама души, повечето хора са моногамни и имат що-годе сходни възприятия за границата на техните отношения. Но дори в случаите, в които отношенията им не са толкова черно-бели, все някога се стига до момент, в който поведението на единия преминава някаква изказана (или неизказана) граница и започва да се разчита като "изневяра" от другия, пише Sexwell. Възможно е мастурбацията да попада в тази зона.

  В моногамните връзки се очаква, че двамата партньора са сексуално достъпни за своя съюз и че имат интимни отношения ексклузивно и само един с друг. Не се включват други сексуални единици без съгласието, одобрението и знанието на партньора. Консервативният аргумент е, че след като всеки разполага с другия за задоволяване на сексуалните си нужди, то желанието за допълнителна наслада не би следвало да я има. В реалността обаче нещата не са такива. Партньорите често имат различни нива на сексуално желание и това, че са перфектни един за друг емоционално и интелектуално, не ги прави автоматично идеални сексуални партньори. Ако във връзката се появи такова разминаване, важно е да се адресира максимално бързо.

  Когато се случи единият партньор да има по-високо либидо от другия, това може да предизвика нарастващи с времето негативни чувства - единият се усеща нежелан, другият притиснат. В тези ситуации мастурбацията може да намали напрежението. Но ако по-сексуалният партньор не получава необходимото в спалнята, и в същото време не получава никакво лично пространство за мастурбация, резултатът често е силни негативни чувства в добрия случай, а в лошия - раздяла или физическа изневяра.

  Концепцията за изневяра е колкото широко разпространена, толкова и субективна, така че всеки ще ви даде своя собствена дефиниция за нея. За едни изневяра е да помислиш за друг. За други не е изневяра дори да докосваш друг. Важно е да разберете къде в спектрума се намира вашата връзка и по-конкретно вашият партньор.

  За по-консервативните, мастурбацията или нейната липсва е показател за тяхната сексуална стойност във връзката. Т.е ако партньорът мастурбира, това е доказателство че нещо му липсва или не му стига в сексуалните отношения. Може да се възприеме като обида, а в по-лошите случаи - като изневяра.

  За тези в средата, мастурбацията във връзката има неутрален ефект - да, случва се, но е лично занимание на другия и няма общо с начина, по който той се чувства в своята връзка.

  За по-отворените към секс позитивността, мастурбацията има сближаващ и възбуждащ ефект, и често се практикува както солово, така и в присъствието един на друг.

  Как да разберем къде се намира нашият партньор? Ако вече сте се карали на тази тема, знаете отговора - той/тя е от консервативните. Ако все още ви предстои да разберете нагласата му, най-прекият път е открито да зададете въпроса. 

  Разбира се, не всичко е черно и бяло. Случва се човек да е по средата на някоя от двете позиции или в един момент да се чувства по един начин, но в друг тотално да смени нагласата си. Все пак става въпрос за емоции, които са силно контекстуални. А мастурбацията се случва във всякакви моменти и при всякакви хора - тя е нещо натурално и животинско, което ни е заложено по природа. Как тогава може да се адаптира към сложния човешки свят, да бъде етична и да носи позитиви в една връзка?

  В основата на етиката на мастурбацията седи диалогът, комуникацията. Открита и откровена дискусия за мастурбацията и желанията на двамата души е задължителна за дипломатично изчистване на евентуален проблем, преди да е нараснал в нещо огромно и непреодолимо. Една от основните ви задачи като двойка е да разберете как се чувствате и двамата по въпроса с мастурбацията (своята и тяхната). Ето няколко въпроса, които можете да дискутирате:

  - "Какво мислиш за мастурбацията?"
  - "Приемливо ли е за теб да мастурбирам?"
  - "При какви условия?"
  - "Кога?"

  Това не е лесен разговор, както повечето разговори в една връзка. От ваша страна може да е повече от ясно, че мастурбацията си е нещо лично ваше и неприкосновено. Но за да го заявите, трябва да говорите открито, защото може и да не се подразбира.  

  Избягването на подобни разговори (за връзката) често води до тотално нежелание да се говори изобщо за секс. Особено ако вместо разбиране, се среща отпор и скандализиране. Това избутва акта на мастурбирането в сенките, то става нещо тайно, което се крие от другия. А тайната мастурбация е сексуален акт, който се извършва без знанието на партньора - т.е може да попадне в графата на изневярата. 

  Понякога да мастурбираш тайно е по-лесно от това да повдигаш въпроса с половинката си.  Ако ви е много трудно да говорите за мастурбацията, то първият въпрос, който следва да си зададете е - ЗАЩО? И да тръгнете от там.

  Сама по себе си, мастурбацията няма негативни последствия в една връзка - личната любов е неприкосновена. Проучване след проучване доказва, че тя води само до положителни неща в отношенията между връзките. Трябва наистина да се задълбаете дълбоко, че да откриете проучвания, които твърдят обратното. Единственият неетичен контекст е когато се прави тайно или е симптом на по-голям проблем, който не се комуникира.

  fakti.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »