Събота, 31 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.09.2020  » Мощна магнитна буря ни връхлита до дни


  Магнитната буря, която предстои да удари Земята в края на този месец, ще продължи няколко дни, съобщава порталът planetanovosti.com.

  Бурята, за която предупреждават експертите, ще бъде най-мощната за 2020 година. Освен това тя ще продължи и най-дълго - приблизително 4 дни.

  Лабораторията по рентгенова астрономия на Слънцето предостави данни, че пикът на най-силното въздействие ще бъде на 27 септември, но метеорологичните вълни ще присъстват няколко дни. Влиянието ѝ ще се усеща от около 25 септември и ще приключи едва на 28.

  Геомагнитните бури възникват в резултат на нарушени потоци от слънчевия вятър, навлизащи в околността на Земята и започват да взаимодействат с атмосферата на нашата планета. Магнитните бури влияят предимно неблагоприятно на зависимите от времето и възрастните хора. Също така тези, които имат проблеми със сърцето, кръвоносните съдове и кръвното налягане, могат да се чувстват по-зле от обичайно. Експертите съветват винаги да имате под ръка необходимите лекарства, за да облекчите състоянието си.

  Много често по време на магнитни бури може да имате силно главоболие, загуба на сила, скокове на кръвното налягане. Възможно е да има проблеми със съня. Най-опасният ден според експертите е 27 септември, но здравето  може да се влоши дори преди тази дата или след нея.

  По време на геомагнитна буря е препоръчително да не сте на открита слънчева светлина. Препоръчително е да се разхождате само сутрин или вечер.

  Сутрин определено трябва да правите упражнения, да се раздвижвате и да вземате контрастен душ, а вечер да лежите в топла вана. В опасният период трябва да направите всичко възможно, за да избегнете стресови ситуации, както и ненужни физически натоварвания. Ако говорим за хранене, тогава в този случай препоръките ще бъдат универсални. Трябва да пиете колкото се може повече вода, да изключите вредните сладкиши, солените и пикантни храни от диетата. Освен това не пийте алкохол, кафе, оставете и пушенето.

  fakti.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.10.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  30 октомври и 5 ноември

  всички интервюта  »