Неделя, 18 Април 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  08.03.2021  » Кипър скандализира със сатанистка песен за Евровизия


  През ноември 2020 национална телевизия на Кипър "CyBC" обяви Елена Цагрину за представител на островната държава, а името на песета, с която певицата ще излезе на сцената, е "El Diablo". Премиерата на композицията се състоя преди няколко дни и предизвика неочакван скандал.

  В Кипър беше задържан мъж, който нахлул в офиса на обществената телевизия, за да протестира срещу песента, съобщава "Associated Press". Той направил скандал на няколко служители на медията и ги обвинил, че одобряват подобна "сатанистка" песен, която според него е оскърбителна за християните.

  Отбелязва се още, че други жители на острова също са възмутени от избора на "El Diablo" за представител на страната на конкурса. В телевизията са получени десетки обаждания със заплахи и настояване песента да бъде сменена.

  Скандалът се е превърнал почти в политически въпрос. Сред протестиращите е и местна Асоциация на богословите, според които композицията "изповядва любов към сатаната". Дясната кипърска партия Национален народен фронт пък обяви, че дори текстът на песента да е метафоричен, "той напада нашата вяра и я оскърбява". 

  Автори на песента "El Diablo" са Jimmy „Joker“ Thornfeldt, Oxa, Thomas Stengaard и Laurell Barker, съобщават от официалната страница на "Евровизия". Последната е "добре известна на евровизионната публика", след като в съавторство някои от нейните песни представят различни страни в песенния конкурс. Такива са: „Stones“ и „She Got Me“ за Швейцария, „Sister“ и „Empires“, съответно Германия 2019 и Полша 2020. Автор е и няколко хита на Елени Фурейра. Thomas Stengaard е автор на „Only Teardrops“, която спечели "Евровизия 2013" за Дания.

  Елена Цагрину е родена в Атина през 1994, а на 14 години става полуфиналист в "Гърция търси талант". Пет години е част от групата "OtherView". Водеща е на трети сезон на "Гласът на Гърция" през 2016-2017.

  Кипър ще участва в първия полуфинал на Евровизия 2021 на 18 май. Представителката на България Виктория ще вземе участие във втория полуфинал два дни по-късно.

  avtora.com

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »