Сряда, 19 Януари 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  30.11.2021  » Съсипвате тези храни във фризера


  Много хора смятат, че съхраняването на храна във фризера значително може да увеличи нейния срок на годност. В някои случаи това съвсем не е така. Вижте тези 10 вида храни, които не трябва да бъдат поставяни във фризера, за да не ги съсипете завинаги.

  1. Млечни продукти

  Някои млечни продукти става воднисти, когато ги оставим във фризера. Тук има няколко малки изключения: може да замразите крем с високо съдържание на мазнини, бита сметана, крем със захар, прясно мляко (само, ако е в оригиналната опаковка) и сирене със съдържание от над 40% мазнини.

  2. Сурови картофи

  Суровите картофи обикновено стават черни, ако се съхраняват във фризер, затова е най-добре да ги държите на сухо и прохладно място. Но вие може да замразите картофено пюре за срок на годност от 4 до 6 месеца.

  3. Яйца

  Суровите яйца се разширяват, когато се замразят и се пропукват. Освен това може да забележите, че замразеният жълтък става лепкав, когато се размрази. Най-добре е да съхранявате яйцата в картонена кутия и в хладилник.

  4. Консервирани храни

  Когато течността в консервите замръзне, те започват да се разширяват. Това води до тяхното пропукване или експлодиране.

  5. Някои зеленчуци не трябва да замразявате зеленчуци с високо съдържание на вода, като например краставици, маруля или репички. Когато се размразят, те могат да загубят своя вкус и консистенция.

  6. Лошо пакетирани храни

  Храни, които не са добре замразени в съд или торбичка с херметическо затваряне, могат да развият "ледено изгаряне". Въпреки че те са годни за консумация, техният цвят, аромат, вкус и текстура могат да бъдат засегнати.

  7. Топли храни

  Винаги охлаждайте храната, преди да я замразите. Топлата храна може да повиши температурата във вашия фризер и да причини бърз растеж на бактерии.

  8. Размразени храни

  По време на замразяването микроорганизмите, които не умират на ниски температури, се развиват. Ако замразявате повторно храната, количеството на бактериите може да се повиши много повече, отколкото при първото замразяване.

  9. Галета

  Галетата може да стане мека и кремообразна при замразяването. Най-добре е да размразите храната и да я оваляте в галета по-късно.

  10. Храни с високо съдържание на вода

  Храните с високо съдържание на вода, като диня и пъпеш, могат да омекнат и да станат стипчиви, ако се съхраняват във фризер.

  АРЕНА

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »