Вторник, 27 Септември 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.08.2022  » Защо през лятото ни се прави повече секс?

  Въпреки че често се казва, че кръвта ни кипва през пролетта, изглежда, че това не е съвсем вярно. Всъщност сексуалното желание се увеличава най-много през лятото в сравнение с другите сезони.


  Това се дължи на поредица от социални и физиологични фактори, които влияят върху повишаването на либидото.

  Как действа сексуалното желание?

  Сексуалното желание активира невронни области на нашия мозък, които се деактивират след удовлетворяването му. Активирането на сексуалното желание се извършва в лимбичната система, регулирана от хипоталамуса, пише vesti.bg.

  То може да възникне спонтанно, без никаква преднамереност от наша страна, в лицето на външен стимул или, напротив, да бъде стимулирано от предизвикването на въображение и фантазии.

  Основни причини сексуалното желание да се увеличава през лятото:

  1. Социални фактори

  Има голямо разнообразие от социални фактори, които могат да повлияят за увеличаването на сексуалното желание през лятото.

  Например имаме повече свободно време и по-малко служебни задължения.

  На свой ред личните отношения се укрепват и съществуват повече възможности за срещи.

  Друг фактор е туризмът, благодарение на който можем да се запознаем с нови хора, които да събудят нашето сексуално желание.

  Стимулът да бъдем извън нашата обичайна среда ни прави по-смели и решителни, с по-малко задръжки и предразсъдъци.

  Съществуват големи концентрации на хора: концерти, плажове, партита и много други среди, които са идеалната възможност за покълване на сексуално желание през лятото.

  По-гъвкавите графици, които ни позволяват да се отпуснем, без да мислим за будилника, оставят на нашето сексуално желание да се развихри.

  Самото облекло, което разкрива части от тялото, които през другото време на годината остават скрити, също играе голяма роля.

  2. Физиологични фактори

  Повечето от функциите ни се регулират, влияят или модулират от нашата ендокринна система чрез хормони. Същото се случва и със сексуалното желание.

  Слънчевите лъчи имат способността да генерират до 90% от витамин D в тялото. Мъжете, които имат достатъчно количество от този витамин, имат по-високо ниво на тестостерон.

  Това може да е свързано с увеличаването на мъжкото сексуално желание през това време на годината. Слънчевата светлина може да повлияе на бдителността и енергията при хората, което също би увеличило сексуалните нужди и при двата пола.

  Трябва обаче да се има предвид, че сексуалното желание често зависи от личните обстоятелства на всеки човек. Някой, който преминава през тежък период през лятото, може да почувства, че либидото му е спаднало драстично.

  Сексът винаги трябва да се прави без натиск, няма смисъл да се насилвате да правите нещо, което не ви се иска, само защото е „нормално“.

  Ако прецените, че е необходимо, препоръчително е да се консултирате и с психолог. Важното е преди всичко да не се насилвате да правите нещо нежелано.

  АРЕНА

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »