Петък, 1 Декември 2023
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  20.09.2022  » Предимства и недостатъци на случайния секс


  Повечето хора все някога са правили случаен секс. Най-точното определение за този вид интимност би било осъществяване на сексуален контакт с някого в много специфични ситуации. Това се случва например, когато някой има „приятел с привилегии“.

  Също така такъв интимен акт може да възникне с непознати хора в даден момент, като например на парти или след дискотека.

  Случайният секс винаги е съществувал. Може би си мислите, че в днешно време се прави повече случаен секс от всякога. Това обаче не е вярно. Всъщност ние живеем във време, в което всички табута по отношение на секса и сексуалността са нарушени. Затова и няма причина хората да крият, че правят секс и се наслаждават на сексуалността, без да имат любовна връзка.

  Истината е, че дори съществуват двойки, които искат да правят случаен секс с други хора. Такъв е случаят с тези, които посещават суинг клубове. В тази статия обаче ще говорим за тези хора без партньор, които осъществяват случайни сексуални контакти.

  Случайният секс не е нещо грешно, стига да носи удовлетворение, пише trafficnews.bg. Той има своите предимства, но и недостатъци. Искате ли да знаете кои са те?

  Предимства на случайния секс

  Потиска стреса

  Това е така, защото с оргазъм освобождавате окситоцин и ендорфини, които намаляват стреса и увеличават чувството ви за щастие.

  Освен това тези хормони ви оставят с усещане за изключителна релаксация, така че сексът не е противопоказен за вашето здраве. Точно обратното. Много е приятно и здравословно.

  Избягване на ангажименти

  Друго предимство на случайния секс е, че се избягват онези ангажименти, които трябва да се поемат с партньора. Може да се окаже, че в този момент от живота искате да се срещате с няколко души, да се наслаждавате на сексуалността си и да не се потапяте в никаква връзка. Следователно сексът ви позволява да се насладите на всичките му предимства, без да е необходимо да сте свързани във връзка с някого.

  Нови знания

  Трето предимство на този вид сексуална връзка е, че преживявате и научавате много за сексуалната сфера. Можете да откриете какво харесвате, да осъществявате практики, които ви вълнуват и да опитате нови неща, които ви позволяват да изживеете своята сексуалност по напълно различен начин. Случайният секс може да ви помогне да откриете много за собствената си сексуалност и начина, по който я живеете.

  Недостатъци на случайния секс

  Предимствата на този вид секс са ясни, но какво да кажем за недостатъците. Това са рисковите фактори, които могат да превърнат случайния секс в много негативно изживяване.

  По-голям риск от болести или инфекции

  Например правенето на секс без презерватив може да увеличи риска от заразяване с полово предавани болести или инфекции.

  Нежелана бременност

  Друг риск от случайния секс без адекватна защита е да предизвикате нежелана бременност. Това е достатъчно сериозен проблем, когато сте във връзка, и още по-сериозен, когато се случи на хора, които не са и не планират да са заедно.

  Не забравяйте, че при жените, които се налага да взимат спешно хапче за контрацепция повече от веднъж, съществува сериозен риск за здравето.

  АРЕНА

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »