Вторник, 25 Февруари 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.03.2011  » Студенти станаха журналисти благодарение на HEADlines

  Млади журналисти от Балканите разказаха за първите си стъпки в занаята. Студенти от България, Албания, Македония, Косово и Румъния се събраха в Русе в рамките на интерактивния медиен проект “HEADlines”.

  “HEADlines” даде възможност на младите хора да се докоснат до журналистиката, да усетят тръпката и динамиката на професията, да видят как се създават новини. В рамките на няколко дни, 15-те бъдещи висшисти посетиха редакции на местни медии и видяха как се „раждат” статии, репортажи и предавания. И резултатите на закъсняха. Разделени на групи младежите създадоха своите медийни продукти. Представянето им се случи този следобед в Австрийска библиотека.

  Групата по TV журналистика разказва за своето предаване

  Групата телевизионни журналисти създадоха свое предаване, разказващо за проекта “HEADlines”. Поредица от интервюта разкриха вълненията и очакванията на техните колеги. Благодарение на краткия си „стаж” в телевизия Делта и под ръководството на техния ръководител Андрей Кючуков, момчетата и момичетата от групата успяха да разберат какво е усещането да застанеш пред камерта, как се случват интервютата, как се правят монтажите. 

  Студентите, занимаващи се с печатни медии

  Свой вестник пък показаха студентите от групата на печатните медии. BALKANTHINGS се ражда под ръководството на Георги Минев и Таня Гатева. Темите, които вълнуват младите журналисти са култура и бизнес. Така на страниците на BALKANTHINGS се отпечатват статии за „Русе-малката Виена”, за Международния фестивал Мартенски музикални дни и за най-успешно реализиралите се бизнес дами в Европа.

  Радиожурналистите, заедно със своя ръководител Цвета Ненова, очакват началото на своята презентация

  Истински фурор направи групата по радиожурналистика, ръководена от Цвета Ненова, директор „Новини” на Арена медиа. Талантливите студенти пуснаха свое радиопредаване - „Младите хора-консуматори срещу създатели”. Бъдещите висшисти разнищиха темата за начина, по който младите хора осмислят своето свободно време, за изкушенията на съвременния свят и ценностите. А предаването-пъстро и динамично, изобилстваше от интервюта, коментари и музика. То даде възможност на четиримата младежи от България, Германия, Румъния и Албания за първи път да застанат зад микрофона, да чуят гласовете си в ефир, да видят как се монтират отделните елементи и се превръщат в предаване.

  Групата по радиожурналистика показва как се планира едно предаване

  Радиопредаването ще може да бъде чуто от семействата и приятелите на чуждестранните студенти в интернет програмата на Арена медиа.

  Всички студенти от “HEADlinesсе поздравиха с добре свършената работа и получиха сертификати от координаторите на проекта Международно дружество „Елиас Канети”./Силвия ТРИФОНОВА-КОСТАДИНОВА/

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net