Понеделник, 22 Октомври 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.07.2013  » 3000 души и 90 участници на УзанаПолянаФест 2013


  Около 3000 привърженици на зелените идеи и 90 различни организации, фирми и артисти обмениха идеи и добри практики на УзанаПолянаФест 2013. Станалото традиционно трето издание на фестивала се състоя през последните три дни на Узанската поляна край Габрово. Официалният старт на събитието беше в петък, последван от демонстрационно освобождаване на птици - излекувани три керкенеза и един мишелов. Темата на фестивала тази година е ‘’Екологичната интелигентност’’, а целта е да се стимулира интелигентно отношение към ресурсите на страната ни в контекста на световните предизвикателства пред човечеството.


  Програмата на трите фестивални дни беше изключително разнообразна - под звуците на ударни инструменти повече от сто души се събраха в кръг на поляната, за да медитират, най-малките изработваха играчки от подръчни материали (камъни, шушулки, семена), представено беше ревю на дрехи, направени от отпадъци и рециклирани материали "ЕКОмода - дрехи от отпадъци и още нещо", арт ателиета за малки и големи, Дао йога, практики на дервишите, демонстрационен кошер за наблюдение на движението и поведението на пчелите, масово замесване на тесто и много други.

  Забавната програма на УзанаПолянаФест 2013 включваше концерти на Рафи, групите Остава, Bom Bok Orchestra, Оратница и Echoo – Balkan Samba.

  УзанаПолянаФест 2013 се организира от Фондация „ТАЙМ – екопроекти”, благодарение на финансовата подкрепа на Министерство на околната среда и водите чрез Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Фестивалът се осъществява с подкрепата и на Община Габрово.


  Повече информация за фестивала:
  http://uzanafest.com/
  УзанаПолянаФест във Facebook
  https://twitter.com/UzanaFest
  http://uzanafest.wordpress.com/


  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net