Събота, 16 Януари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  31.10.2014  » Петима учители - посланици на свободния дух в училище


  Петима учители си поделят наградите от конкурса „Посланик на свободния дух в моето училище“, организиран от Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“. Победителите бяха оповестени на церемония в ВН кафе-библиотека. Организаторите получиха 19 номинации за 16 преподаватели от 10 училища.

  Приветствие към гостите отправи зам.-кметът по Европейско развитие и председател на фондация „Русе – град на свободния дух“ д-р Страхил Карапчански. Той заяви, че една от целите на фондацията е да идентифицира „лицата на Русе“, хората, които популяризират града ни на национално и международно ниво и са пример за подражание.

  Наградените са:

  Теодора Станкова – преподавател по Английски език в СОУ за Европейски езици "Св. Константин-Кирил Философ". Тя беше номинирана от Александра Пенчева и Камелия Ангелова от 9 „а“ клас. Благодарение на нейните усилия през тази година деца от училището имаха възможност да се включат в международен лагер на НАСА в Турция и в Международен лагер по роботика. В своята номинация учениците на младата преподавателка заявяват, че тя „заслужава званието "Посланик на свободния дух", защото тя не само е учител с иновативно виждане за образованието в България, но на първо място е техен приятел“.

  Виргиния Ботева - начален учител в Първо ОУ „Отец Паисий“. Тя е предложена за носител на званието от децата от II „а“ клас, на които е класен ръководител в момента. Учениците на преподавателката печелят всяка година конкурси и състезания по математика, български език, изобразително изкуство. Мотивите на децата да номинират своята учителка са: „Госпожа Ботева е мила, добра и търпелива към нас, учениците от II „а“ клас. От нея ние научаваме много нови неща. Тя е много грижовна и усмихната, помага ни, когато имаме нужда и ни поощрява, когато се стараем. Винаги ни дава интересни домашни, които ние с удоволствие изпълняваме. Тя е наша втора майка.“

  Даниел Кънчев – преподавател по Интериорен дизайн, Скулптура, Изобразително изкуство и история на изкуството в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Пеньо Пенев". Номиниран е за награда от учениците от 10 „д“. клас, на които преподава. Те изразяват удовлетворението си от предизвикателствата, които той поставя пред тях.

  Ася Кулева преподавател по немски език в Математическа гимназия "Баба Тонка". Предложението е на 16 ученици от 7 до 12 клас. „Ние номинираме Ася Кулева, защото тя винаги ни подкрепя и ни насърчава. Всеки от нас възприема Ася по различен начин. За някой тя е преподавател по немски език, за други е ръководител на театрална трупа „МАГИМ”, а за трети е наставник в часовете по програма "Успех". Причината поради която ние правим тази номинация заедно е, че за всеки от нас тя е на първо място приятел. С нея винаги можеш да споделиш. Дори да е изморена, Ася ще намери време да те изслуша и да те прегърне. Най-смелите мечти за нея са постижими“, пишат учениците в своето предложение.

  Преподавателката по пиано от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ Даниела Кюркчиева. Тя беше номинирана от нейните ученици Анабела Цанкова, Сиана Атанасова, Йоана Делимаркова, Николай Димитров. Изминалата учебна година за нея и нейните ученици беше изключително успешна. Благодарение на отличната си подготовка учениците й получиха много награди. Сред тях са и първите за България отличия от конкурси на „Американ протеже“ – САЩ, с участие в концерти на сцената на легендарната „Карнеги хол“.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »