Понеделник, 15 Юли 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  04.03.2016  » Филмът Звярът е още жив с премиера в Партийния дом на финала на 20-ия София Филм Фест

  След предизвикалия разгорещени дебати „Чичо Тони”, творческият тандем Мина Милева - Весела Казакова ще представи новия си филм „Звярът е още жив” по традиция първо пред българска публика. Прожекцията ще се състои на 20 март от 19 часа в зала „София” на бившия партиен дом – изненадваща и провокативна локация за събитие в рамките на предстоящия юбилеен фестивал.


  Докато лявата идея се сгромоляса в нашите страни, на запад все по-усилено я преоткриват. Трудовете на Маркс бележат рекордни продажби, а анализите на капитализма стават все по-актуални. Българин, бивш горянин и борец против комунизма, прави подобни анализи в затвора през 1951 година. Неговата внучка, раздразнена от модерността на лявата идея и директната й корелация с трагичното състояние на България, изважда тези сведения, за да възстанови колективната родова памет, разпаднала се в поколенията - пъзел от историята, която продължава да бъде замитана под килима.

  Филмът е с необичайна форма, преплетена с живописна анимация, а нелинеарният разказ е базиран на диалог между двамата. Продължение на диалога, който са водили когато тя е била дете, дядото все още жив, a тя нищо не е разбирала.

  Филмът е подкрепен от Програма МЕДИА „Творческа Европа” на ЕС, от ИА „Национален филмов център”, ко-продукция с Българската национална телевизия и пост-продукционни услуги с подкрепата на Нова Филм – Деси Тенекеджиева. Спонсори на прожекцията в Партийния дом: Спешъл Ивент Груп – Калоян Тодоров и архитект Георги Кафелов

  Със специалното участие на Руси Чанев и Весела Казакова, монтаж Донка Иванова, камера Али Кроуфорд, Пламен Гелинов, Димитър Костов, Мина Милева, музика Емилиян Гацов-Елби, звуко-обработка Георги Маринов, aнимация и ефекти Мина Милева, сценарий и режисура Мина Милева и Весела Казакова; продуценти Мина Милева и Весела Казакова – Активист38

  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.06.2024 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ - юли
  + СЦЕНА ПОД ЗВЕЗДИТЕ

  всички интервюта  »