Четвъртък, 18 Август 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  04.05.2016  » Ученици от МГ-то донесоха 6 от 9 златни медала от Москва

  Със шест златни, от възможни девет медала се завърнаха ученици от МГ „Баба Тонка“  от заключителния етап на Десетия международен конкурс „Математика и проектиране”. Той се проведе от 29 април до 4 май 2016 г. в Москва, Руска федерация. В него участваха близо 300 ученици от България, Казахстан, Беларус и Русия. Бяха представени над 200 разработени проекта, съвместно със свои преподаватели.

  Международното жури по традиция се оглавяваше от проф. Николай Розов - декан на Факултета по педагогическо образование при Московския държавен университет „М. В. Ломоносов”. Негови заместници бяха проф. Татяна Сергеева от Академията за социално управление в Москва и проф. Сава Гроздев от Института по математика и информатика при БАН.

  България бе представена с общо 11 научно-изследователски проекта, разработени от 18 ученици. В заключителния етап на конкурса, от МГ „Баба Тонка” бяха допуснати и участваха 7 ученици, с 6 проекта в 6 от направленията.

  Наградените проекти са: Електронен математически наръчник с автори Виктор Топоров и Кристиан Спасов от 9. клас, ПАКОСТ - Как да предотвратим войната по пътищата на Селин Шемсиева и Мартин Николаев от 9. клас, Великият Исак Нютон с автори Селин Шемсиева и Мартин Николаев от 9. клас, Страната на математиката - образователно мултимедийно приложение за цифрите на Денислав Недев от 11. клас и Петър Петров от 12. клас, Приложение на математиката в музиката на Денислав Недев от 11. клас и Петър Петров от 12. Клас, Дискретни динамични системи и хаос с автори  Пресиана Маринова от 11. клас и Ивета Македонска от 10. клас, СМГ

  Отличие получи и преподавателката Сюзан Феимова. Тя бе удостоена с почетна значка и грамота за успешно научно ръководство на ученически проекти и отлична подготовка на победители и призьори, участници в международния конкурс.

  Участието на учениците и научния им ръководител в надпреварата стана възможно с финансовата подкрепа на Фонд „Математика на бъдещето”, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух” и ВиК – Русе. Учениците и техният ръководител изказват най-сърдечна благодарност на спомоществувателите и на госпожа Ирина Андонова, старши учител по руски език в МГ „Баба Тонка”, която помогна за превода на проектите на руски език.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »