Понеделник, 16 Юли 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  27.04.2017  » Улай с пърформанс при откриването на изложбата си у нас  Световноизвестният артист Франк Уве Лайзипен - Улай открива "Аз Другият", своята първа фотографска изложба в България днес от 18.30 часа във „Виваком Арт Хол“. Специално за родната публика Улай ще представи на живо свой пърформанс - нещо, което се случва изключително рядко.

  На следващия ден от 16:30 часа ще се проведе и обиколка на изложбата с кураторите Аленка Грегорич и Теош Логар от 16:30 часа. От 18:30 часа на 28 април в Гьоте-институт ще може да присъствате и на разговора с Улай и кураторите на експозицията.

  Изложбата може да се види до 31 май, тя се организира от фондация МУСИЗ като част от платформата ѝ "Майстори на Фотографията", която представи у нас творбите на Брайън Адамс, Лени Кравиц, Хари Бенсън и редица други известни фотографи.

  Улай е част от международната арт сцена от края на 60-те години на миналия век, а зад гърба си има множество самостоятелни и групови изложби в целия свят. Особена популярност добива работата му с Марина Абрамович, с която се превръщат в най-влиятелната креативна двойка в света на изкуството.

  “Аз Другият” е неговото първо представяне в България. Изложбата започва с някои от емблематичните работи в творчеството на Улай, в които художникът се концентрира върху собственото си тяло и неговото социално отчуждение, а след това продължава да ни въвлича в един завладяващ диалог с презентации на отношенията му с неговите събратя, независимо дали това са близки приятели, или напълно непознати. Основната идея на “Аз Другият” e да представи работата на Улай през призмата на неговите междуличностни отношения, превърнали се в неразделна част от творческата му практика.

  В допълнение към някои проекти, които днес вече са норма в изкуството на пърформанса и фотографията, изложбата ще представи пред българската публика и непознатите ефимерни документи от дългата кариера на Улай в областта на изкуството, включително често пренебрегвани художествени материали като дневници, рисунки, снимки от пътувания, звукозаписи и др.

  Изложбата „Аз Другият”, заедно с каталога към нея представляват пространство, където може да бъде прочетена историята на художника: история на неговото безспирно, неуморно търсене на собствената идентичност, разкъсван между многообразните символични светове, хора, места и медии. Житейският опит на Улай е документиран във фотографии, пърформанси, рисунки, анекдоти и афоризми, свидетелстващи за начина, по който той изгражда отношения с всеки човек, навлязъл в неговото пространство.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    01.07.2018 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юли
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net