Сряда, 18 Юли 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  27.04.2017  » Два дни до хакатона на НАСА в Русе

  В края на тази седмица, 29-ти и 30-ти април, ще се проведе най-големият хакатон в света International Space Apps Challenge. Той се организира под егидата на NASA и тази година ще се проведе едновременно в 170 града по цял свят. В България градовете са София, Пловдив, Бургас и Русе. Русе се включва за първи път тази година, като състезанието ще се проведе в Русенския университет. Откриването е в събота, 29-ти април, от 10 часа в зала 2Г.204 (Сименс). Регистрацията започва час по-рано пред същата зала.


  Състезанието е насочено към всички, които се интересуват от авиация и космонавтика, информационни технологии, роботика, климатология, геология и други области от света на науката и технологиите. В рамките на 2 дни хора от всякакви възрасти и с всякакви професии, индивидуално или в екип, ще имат възможността да предлагат иновативни решения на актуални проблеми в съответните области.

  Тази година предизвикателствата, обявени от NASA, са свързани с подобряване на живота на Земята, изучаване и опазване на нашата планета, нейния климат и природни ресурси, с проучване на влиянието на човешката дейност върху тях, мониторинг и анализ на природни бедствия, анализ на Земните екосистеми и търсене на следи от нови животински видове, и др. Конкретните предизвикателства са описани тук

  Екипите избират предизвикателство и представят проект, който решава определен проблем в дадената област. Проектите най-често биват разработване на програмни продукти (десктоп, уеб, мобилни), апаратни устройства (роботи, дрони и др.), анализ и визуализация на данни или концепции за решаване на даден проблем. Могат да се представят както на ниво прототип, така и във вид само на идея.

  Трите най-добри екипа от всяка локация в България продължават да се борят на глобално ниво. В последните няколко години български отбори редовно се класират в ТОП 5 в света.

  Желаещите да участват трябва да се регистрират в официалния сайт на събитието на адрес, като регистрацията може и да стане в деня на откриването.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    01.07.2018 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юли
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net