Четвъртък, 18 Август 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  03.05.2018  » Наградиха отличилите се в две математически състезания  Купи, медали и сертификати, получиха учениците, участвали в две математически надпревари – Националното математическо състезание за ученици от четвърти клас „Питагор“ и Великденското математическо състезание 2018. Церемонията по награждаването се проведе в Пленарната зала на Община Русе и бе организирана от ПМГ „Баба Тонка” – Русе и Съюза на математиците в България – секция Русе. Официални гости на събитието бяха Росица Георгиева – началник на Регионалното управление на образованието в Русе и Диана Миланова – ст.експерт по математика в РУО.

  86 четвъртокласници от Русе и региона участваха в тазгодишното издание на Националното математическо състезание за ученици от четвърти клас „Питагор“. То се проведе с финансовата подкрепа на Фонд "Математика на бъдещето". За първа година беше връчена и КУПАМАТ – Русе на Съюза на математиците в България. За нея се бориха всички ученици, участвали на проведените от секцията в дунавския град състезания и събрали най-голям брой точки. Това са: Математическо състезание „Паисий Хилендарски”, Коледно математическо състезание, Европейско кенгуру, Пролетни математически състезания и Великденско математическо състезание. С купи бяха удостоени най-добре представилите се от първи до седми клас. Това са:


  Име, презиме, фамилия

  Училище

  Град

  Клас

  Алекс Вихренов Генчев

  СУЕЕ

  град Русе

  1

  Роан Деянов Гочев

  ОУ "Иван Вазов"

  град Русе

  2

  Виктория Вихренова Генчева

  СУЕЕ

  град Русе

  3

  Преслав Митков Тошев

  ОУ "Отец Паисий"

  град Русе

  4

  Мария Ния Хавиер Морено

  ПМГ "Баба Тонка"

  град Русе

  5

  Галиана Чавдарова Къснеделчева

  ПМГ "Баба Тонка"

  град Русе

  6

  Симеон Венцеславов Неделков

  ПМГ "Баба Тонка"

  град Русе

  7


  534 ученици от 1 до 12 клас участваха във Великденското математическо състезание 2018. Информация за класирането. Най-добре представилите се сред тях получиха медали и грамоти.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »