Събота, 23 Февруари 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.07.2018  » РУ Ангел Кънчев е най-добрият извънстоличен университет


  Русенският университет получи оценка 9.44 по десетстепенната скала от Националната агенция по оценяване и акредитация (НАОА) за следващите шест години. Решението е взето на заседание днес, 19 юли, 2018 година от Акредитационния съвет на НАОА. Той класира Медицински университет София с 9.68, УНСС с 9.66, Софийски университет с 9.59, Технически университет София с 9.50 и на пето място е РУ с 9.44.

  На базата на констатациите от извършеното оценяване институционалният капацитет на Русенски университет „Ангел Кънчев“ е съобразен с утвърдените капацитети на професионалните направления и специалностите от регулираните професии.

  Предишната институционална акредитация на висшето училище бе през юни 2012 години с оценка 9.28.

  Сред силните страни на Русенския университет, записани в доклада на Постоянната комисия по технически науки, са: стратегическото географско разположение, като единствен държавен университет в областите Русе, Разград, Силистра, Търговище, Видин и Монтана и утвърдения му авторитет в трансграничния българо-румънски регион и Дунавското пространство; силно развитата и непрекъснато обновяваща се вътрешна университетска система за оценяване и поддържане на качеството на обучението и на академичния състав; висококвалифицирания академичен състав; модерната материална база с осигурен достъп за хора с увреждания; високата ефективност на научноизследователската дейност, обезпечена от многопрофилността на университета; мултифункционалната инфраструктура за провеждане на международни и национални научни, образователни, професионални и други форуми; водещите позиции при изпълнението на международни проекти и мобилност на преподаватели, студенти и  докторанти, както и широката извънаудиторна клубна студентска дейност.

  „Много трудно е повишаване на оценката в скалата след 9.00, но  ние заедно  го постигнахме“, каза ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. Христо Белоев и благодари на екипите на факултетите, катедрите и звената, както и на всички служители за всеотдайната работа и за приноса им за постигнатия изключителен резултат.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net