Понеделник, 13 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  06.12.2018  » Габриела Димитрова е спортист на Русенския университет


  Второкурсничката в специалност „Кинезитерапия“ Габриела Димитрова е Спортист на годината на Русенския университет, стана ясно по време на тържествена церемония, на която бяха отличени най-добрите студенти, постигнали високи резултати в областта на спорта и туризма през изтичащата година. Габриела е държавен шампион на България по бокс, бронзов медалист на Балканското първенство, бронзов медалист на Европейското първенство и участник на завършилото преди дни Световно първенство по бокс в Делхи, Индия. Отличието й връчи ректорът чл.-кор. проф. Христо Белоев.

  Почетен гост на празника бе голмайсторът на ФК „Дунав” и ЦСКА и национален състезател по футбол – мс инж. Никола Христов, който също е възпитаник на Русенския университет. Шампионът на България с отбора на ЦСКА, който има 298 мача в А група и 96 гола получи Кристалния знак на Русенския университет за популяризирането на спорта сред младите хора.


  Ръководителят на университетския спортен център проф. Борислав Ангелов направи ретроспекция на постигнатите през годината успехи в различните спортове и туристически дейности. През 2018-та третокурсникът от специалност „Социална педагогика“ Митко Колев стана вицешампион на Държавното първенство по карате, а преподавателката в катедра „Приложна математика и статистика“ д-р Елица Раева спечели бронзов медал от Държавното първенство по шахмат на България. Националният състезател д-р Ивайло Каменаров, преподавател в катедра „Информатика и информационни технологии“, стана носител на купата на България и купата на Румъния за 2018 г. по спортно ориентиране.

  Наградени бяха студентите, спечелили призови места в Националните универсиади - студентът в специалност „Право“ – Богомил Яковчев, спечелил четири златни, един сребърен и един бронзов медал, женският отбор по тенис на маса – Моника Цанева и Стелияна Николаева Цанева, извоювали златен и бронзов медал, отборът по джудо с един сребърен и два бронзови медала, и състезателят по кикбокс Александър Костадинов с бронзов медал.

  На церемонията бяха отличени още мъжкият отбор по волейбол, състезателките по плуване Берна Велинова и Савиляй Сали, футболният отбор на университета и мъжкият тим по тенис на маса, Добромир Кръстев, Селчук Хюсеин и Дени Кемал.

  Ректорът на университета отличи със златна значка председателя на СТПД „Академик“ доц.д-р Милко Маринов за приноса му за развитието и популяризиране на университетския туризъм.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »