Събота, 4 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.02.2019  » Завърши леденото приключение Сребърните кънки в Русе  Концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени сложи финал на Ледените атракции в Русе. Двойно повече посетители отчитат организаторите на феста за сезон 2018-2019 година. Надсловът Ледено приключение в Русе „Сребърните кънки“ за първа година обедини експозицията от ледени скулптури на Ruse Ice Fest и пързалката Ruse Ice Rink в едно тримесечно събитие с обща програма.

  Над 13 хиляди души са оставили своя единствена и неповторима диря върху ледената пързалка от 20 ноември 2018 година до 14 февруари 2019 година. Най-масовата възрастова група сред тях са децата и младежите. Хора от третата възраст със страст към активния и здравословен начин на живот също бяха сред атрактивните кънкьори и дори предпочетоха абонаментни карти. Ледената експозиция на тема „Сребърните кънки“, вдъхновена от едноименния роман на Мери Мейпс Додж, е посетена над 36 хиляди пъти за периода 7 декември 2018 – 14 февруари 2019 г. Това бе 5-тото издание на Фестивала на ледени скулптури в Русе, който при свободен достъп за посетители отчита броя на влизанията.

  Най-много почитатели ледените атракции са имали през коледно-новогодишните празници, както и през почивните дни. Вече се оформя традиция специфичният зимен щрих на Русе да бъде предпочитан за нестандартни семейни празници и рождени дни. И тази година ледените скулптури посрещнаха моминско и ергенско парти, достолепна годишнина от сватба, юбилей и три годежни пръстена след силно емоционално „ДА“, на ледената пързалка се отпразнуваха много детски рождени дни и младежки партита.

  Инициативата „Първи стъпки на кънки върху лед“ на Ruse Ice Rink  даде възможност на близо 200 начинаещи кънкьори да изживеят емоцията от пързалянето на лед с помощта на двама инструктори и обучителни тренажори, които се предоставяха безвъзмездно. От своя страна Ruse Ice Fest провокира малки и големи художници да опитат живопис върху лед и в два поредни пленера създаде друг вид шедьоври на леденото изкуство.


  Ледените приключения в Русе през целия период радваха русенци и гостите на града с богата и разнообразна съпътстваща програма, свободно достъпна за всички, подготвена от Община Русе и Фондация „Русе – град на свободния дух“. Пързалката стана домакин на демонстративен мач на детския отбор по хокей на ЦСКА. Красота и грация завладяха Русе с гостуването на отборите по фигурно пързаляне на Клуб „Ледени искри“ –София и  Клуб по ледени спортове „Одесос“ – Варна, Клуб „Дивинитас“ направи своето първо светлинно шоу на кънки върху лед, Сдружение „Екстрем скейт“ представи първият в Русе Кънкифест, децата имаха възможност да се включат в забавни игри на лед с любими герои от приказки.

  На сцената на Ruse Ice Fest се изявиха десетки формации на ОДЦКИ – Русе и ОМД-Русе, клубове за детски забавления „Барбароните“, „Тапас“, „Магическо шоу Фикси“, поп- и рок-групи от града и страната с национална и международна популярност Биг Бенд Русе, „М.И.Г.21“, „Сода Акустик“, „Ред Хаус“, „Попокатепетъл“, „Олд Гънс“,  Маги Джанаварова и поп-дивата Дара.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »