Петък, 10 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  26.02.2019  » Искат укрепване на дигите край Божичен и Красен


  За констатираните необходимости по укрепването на дигите край Красен и Божичен в община Иваново и за населени места от община Ценово, са изпратени искания, за оглед на техническото и експлоатационно състояние на язовирните стени към междуведомствената комисия. Това съобщи днес зам.-областният управител Валентин Колев преди началото на заседанието на съвета за намаляване на риска от бедствия.

  Той посочи, че от началото на месец април предстои първото за годината обследване на състоянието на реките, язовирите и защитните съоръжения на територията на областта с оглед превенция и недопускане тяхното преливане.

  На територията на Община Русе са проблемни коритата на реките в деретата и там растителността се чисти периодично, в най-критичните участъци, коментира Спасимир Димитров – директор на общинската дирекция „Управление при кризи“. Изпратени са писма до кметовете на населените места за извършване на проверки за да си оправят проводимостта на речните корита.

  Следи се непрекъснато нивото на езерото в язовира в Николово. Нивото на водата се поддържа според предписанията от проверките, които са правени след наводненията случили се у нас през последните години. Това води до неудобство на трениращите водни спортове в язовира. Те искат да се ползва цялата дистанция, но на първо място е безопасността, коментира Димитров.

  В края на заседанието беше приета и заповед за сформиране на работни групи за разработване на Областния план за защита при бедствия и специализираните планове за специфични опасности, които би трябвало да бъдат завършени до 10-ти юни тази година. Като най-голям риск и с евентуално най-сериозни последици както за живота и здравето на хората, така и за инфраструктурата беше посочена опасността от земетресение. Сред останалите специфични рискове за региона са още силните бури, снегонавяванията и обледяването, възникването на ледоход и нефтени разливи по река Дунав, както и свлачищата.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »