Вторник, 14 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  25.03.2019  » Темите за миграцията събраха студенти за дискусия в Русе


  Темата „Миграция, взаимодействие, развитие” събра студенти и преподаватели в конферентната зала на Канев център днес в Русе. Дискусията бе организирана от Каритас Русе и Каритас България, в партньорство с Русенски университет „Ангел Кънчев”. Събитието е част от инициативата „Миграция, взаимодействие, развитие” (MIND).

  Събитието бе открито от чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев. Стефан Марков, директор на Каритас Русе и Светлана Гьорева, представител на Каритас България, направиха въведение и насочиха вниманието към гост лекторите - проф. д-р Анна Кръстева(НБУ), Петър Бучков (Българска платформа за международно развитие) и Илина Мутафчиева (Дружество на ООН за България). Модератор на разговорите бе Цвета Ненова – журналист от Арена Медиа.

  В рамките на два часа те анализираха взаимовръзките между глобалната миграция и целите за устойчиво развитие на ООН. Присъстващите студенти и преподаватели се включиха активно в последващата дискусия.

  Срещата е част от кампанията на Каритас за повишаване на чувствителността на българското общество по темата Миграция и Устойчиво развитие. Тя се вписва в поредица от дискусии с участието на експерти, млади хора и преподаватели от различни университети в страната. Събитията имат за цел да допринесат за повишаването на публичната информираност, чувствителност и разбиране за връзката между Миграцията и Целите за Устойчиво развитие на ООН, причините за миграцията, ролята на приемащото общество и приноса на мигрантите за местното развитие и развиващите се страни, важността на подкрепата за развитие.

  В края на събитието бе обявен конкурс за кратки, иновативни и творчески проекти, свързани с темите за миграция и устойчиво развитие. Конкурсът е отворен за студенти (редовна и задочна форма) и докторанти в български университети от цялата страна. Целта на конкурса е да ангажира младите хора, които пряко се интересуват от темите за устойчивото развитие, миграцията и целите на ООН (Програма 2030), като чрез работите си те могат да изразят свободно своето мнение, да проявят креативност и иноваторство. Повече информация може да получите на уебстраниците на Каритас България и Каритас Русе.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »