Понеделник, 13 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  03.04.2019  » Фестивалният оркестър обра овациите в Букурещ

  При изключителен успех премина гостуването на Русенския фестивален оркестър в прочутата зала „Атенеум“ на румънската столица Букурещ в понеделник, 1 април, веднага след заключителната фестивална вечер в Русе.

  Русенският фестивален оркестър под диригентството на Маестро Емил Табаков предложи една силно атрактивна програма с творби от П. Владигеров, С. Прокофиев и И. Стравински, поднесени с високия професионализъм и художествено майсторство на оркестъра и след бурни аплаузи и викове „Брави!“, доведе до финалния бис на концерта с добре познатото в Румъния „Хоро стакато“ на Динику – Владигеров.

  Забележителното по своята виртуозност, майсторство и инструментална енергия изпълнение, което Светлин Русев поднесе с Втория цигулков концерт от С. Прокофиев, бе последвано от продължителни аплаузи и два впечатляващи концертни биса, а публиката изпрати именития български цигулар, изправена на крака.


  Сред присъстващите на концерта официални лица бяха Посланикът на България в Букурещ Тодор Чуров, както и Раду Горинчои от Министерството на външните работи на Румъния и Национален координатор за Румънското председателство на Стратегията на ЕС за Дунавския регион, както и ръководството на Букурещката филхармония „Джордже Енеску“.

  Проведени бяха и делови разговори с Йосиф Йон Прунер – артистичен директор на Букурещката филхармония „Джордже Енеску“, за бъдещо партньорство както с МФ „Мартенски музикални дни“ и Община Русе, така и с Маестро Емил Табаков и Светлин Русев.

  Събитието бе отразено от Румънското национално радио.

  Цветя и кошници на изпълнителите бяха поднесени от г-н Пламен Стоилов – Кмет на Община Русе, от Посланика на България в Букурещ, г-н Тодор Чуров, от Букурещката филхармония и от НУИ „Проф. В. Стоянов“.

  Гостуването на Фестивалния оркестър на сцената на зала „Атенеум“ в Букурещ се осъществи с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“, в партньорство с Букурещката филхармония „Дж. Енеску“ и с любезното съдействие на фирмите Оргахим АД, Рубишипс, Свободна зона – Русе, Булмаркет и Леон Аудио.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »