Понеделник, 3 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  11.04.2019  » Със 7 % по-добри резултати в данъчната кампания в Русе


  8 149 годишни данъчни декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ са получени в офиса на НАП в Русе, което е с близо 7 % повече от съпоставимия период на 2018 г. Също със 7 % са се увеличили и изпратените по електронен път декларации и достигат 51 на сто от всички подадени. До крайния срок 30 април се очакват още към 10 000 декларации. През миналата година от данъкоплатците в региона са били подадени по електронен път 8 672 декларации, а на хартиен носител 10 638 формуляри.

  От началото на април Информационният център на НАП изпраща уведомителни писма до граждани, че съгласно данните, предоставени в приходната агенция от предприятия и самоосигуряващи се лица - платци на доходи за изплатени облагаеми доходи, за които се подава годишна данъчна декларация. Тази информационна кампания цели единствено да подпомогне физическите лица в коректното попълване на тяхната данъчна декларация с точното указване на вида и размера на изплатените суми, както и за удържания данък.

  Годишните данъчни декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ най-лесно се подават по електронен път с ПИК от НАП или с квалифициран електронен подпис. Приложените към електронната декларация документи – служебни бележки за доходите и др., може да се изпращат сканирани във формат pdf или заснети като jpg файлове с ясни и четливи изображения.

  Декларациите може да се изпратят и по пощата с обратна разписка или да се подадат в 17 пощенски станции в русенска област срещу входящ номер, както и лично в офиса на НАП в Русе на ул. „Майор Атанас Узунов“ № 19. Там могат да се получат и формуляри на декларациите.

  От сайта на НАП www.nap.bg може да се изтегли и декларация за облагане на доходите с баркод. Това е програмен продукт, чрез който много лесно и бързо може да се да се изчисли дължимия данък и попълни декларацията, а след това да се разпечата и изпрати по пощата.

  Изчерпателна информация може да се получи на телефона на Инфоцентъра на НАП с номер 0700 18 700 или чрез имейл до адрес infocenter@ nra.bg.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »