Понеделник, 6 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  09.05.2019  » 150 автори ще излагат творби на Габровското биенале

  На 9 май от 18:30 часа организаторите на 24. Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството канят широката публика, на предварително представяне на изложбите, влизащи в рамките на тазгодишното Биенале в Генератор/бул. Черни връх 47, източен вход,Бизнес център Витоша/ в София.  

   

  Василис Александру,История, интерактивна инсталация, 2016

  По темата Измерения на публичното артисти от цял свят предложиха своите ръбати интерпретации  свързани с публично пространство, публично изкуство, обществен дебат, обществени медии, обществена сигурност и други работи с обществено измерение.  На 17 май официално ще бъдат открити изложбите в Музея на хумора и сатирата в Габрово. Гостите на събитието в столицата ще научат  повече и за развитието на едно от най-дългогодишните биеналета в България, както и за новостите, свързани с изложбите и събитията, които се провеждат в Музея. Присъстващите ще могат да закупят и любимите габровски сувенири от поп-ъп магазина.

   

  Али Растру, Плашило, 2019

  В представянето ще се включат както екип от Музея на хумора и сатирата, така и Антон Стайков и Чавдар Николов – българските представители в международното жури на конкурса.  Публиката ще се срещне и с младата художничка Невена Екимова, автор на изложбата „Град Градина“ – първата изложба създадена специално за деца в рамките на голямо биенале.

   

  Клаудиу Антониу Гомес, Вестник, 2018

  24. Габровско биенале се организира от Музеят на хумора и сатирата в Габрово, Община Габрово и Министерство на културата. Партньори са Испанският културен институт и Италианският културен институт. Подкрепата за изложбата „Град Градина“ е осигурена от Фондация „Америка за България“. Изложбите продължават от 17 май до 30 септември 2019.

  Темата Измерения на публичното вдъхнови за участие 649 автори от 69 държави от всички краища на света, които изпратиха за участие 1 212 творби. От тях международното жури одобри 150 автора със 182 творби, който ще могат да се видят в изложбите.

   АРЕНА

   

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »