Сряда, 8 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  20.05.2019  » С черешова супа петокласник спечели кулинарното състезание за деца Като шеф готвачите


  „Черешова супа с кайсиева ракия и мед без глутен, бисквитка с овесени ядки и кокосово масло, черешова еспума с мента и лайм, сабайон, крем от био шоколад гайо с канела“. Тази кулинарна фантазия спечели първото място в третото издание на кулинарното състезание за деца „Като шеф готвачите“. Нейни автори са Пресиян Атанасов от 5 клас на  ОУ „Отец Паисий“ в Русе и Добростин Стефанов.


  В състезанието взеха участие 6 ученици от различни училища в град Русе, всеки от които се състезава в екип с ученик от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“. Второто място зае отборът на Лилия Борисова от ОУ „Отец Паисий“ в Мартен и Василена Димитрова с „Кокосов пудинг с чия и боровинково  смути с мед и банан, гарниран с черен шоколад, ягоди и мента за свежест“. Ива Савова от ОУ ,,Любен Каравелов" и Искра Монева, се класираха на трето място с „Цитрусово пилешко филе с  бейби спанак с ягоди, фреш от морков, тиквички с чери домати и репички, допълнени с киноа“.

   

  Наградите бяха връчени от журито с председател шеф-готвач Петър Атанасов, шеф-готвач Александър Енчев – членове на Клуба на професионалните готвачи и шеф-готвач Николай Николов.

   

  Състезанието се проведе в ресторант „Кралска закуска“, организирано от Община Русе, Общинско предприятие „Русе арт“, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите, Клуб на професионалните готвачи и Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов".

  Специалната награда  на Клуба на професионалните готвачи – Русе, бе обявена от шеф-готвач Петър Атанасов. Наградата получиха Иво Йонков и Диляна Колева. Специалната награда на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в град Русе, отиде при Антония Нейкова и Михаил Иванов. Наградата връчи Ренета Вълева – директор на Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов” – Русе. Мариан Савов, директор на Общинско предприятие „Русе арт“, връчи Специалната на града на Община Русе на отбора Максим Калчев и Даяна Кирилова. На всички участници Росица Георгиева – началник на РУО – Русе, подари кулинарни книги с рецепти  на ястия от русенския регион.

   АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »