Четвъртък, 18 Август 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  12.06.2019  » МГ Баба Тонка е най-предприемчивото училище у нас


  МГ „Баба Тонка“ бе отличена като най-предприемчиво общообразователно училище в страната на 11-ия Младежки стартъп форум „Изгряващи звезди“ на JA България. Тази година общо 35 учебни компании се бориха за приза „Най-добра учебна компания на JA България“. Своите продукти и услуги на форума, организиран от Джуниър Ачийвмънт представиха 260 ученици и студенти от цяла България.

  Ученическата компания FurnView  към училището, с ръководител Нели Тихомирова, пък получи наградата на Oracle “Digital Creativity” за разработеното от учениците приложение за дигитално обзавеждане чрез мебели, представени с 3D изглед.

  Наградите бяха връчени от заместник-министъра на образованието и науката Карина Ангелиева, заедно с изпълнителния директор на Джуниър Ачийвмънт Милена Стойчева

  Най-добрата учебна компания на JA България за 2019 г. е екип Incendio от ОДК Пловдив с ръководител инж. Огнян Димитров. Продуктът, разработен от учениците е биоразградими  и безвредни чинии от царевични листа.

  Най-добрият студентски стартъп на JA България за 2019 г. е Bevine от Софийския университет „Св. Кл. Охридски“. Екипът е  разработил цялостно решение за винопроизводители, което им позволява чрез сензори, разположени в насаждението, да получават актуална информация във всеки момент за редица показатели на почвата и атмосферните условия.


  Трето място при ученическите компании получи екип Elpidaот Английска гимназия „Гео Милев“, Русе, с ръководител Ралица Чакърова. Продуктът, с който учениците впечатлиха журито, е стелка за обувка, която при движение произвежда ток на принципа на електромагнитна индукция – така гарантира сигурност на работа на малки мобилни устройства в ситуации, когато ползвателят няма достъп до електричество за зареждане на батерията.

  С единадесетото издание на форума „Изгряващи звезди“  Джуниър Ачийвмънт България  отбеляза и 100 г. от старта на емблематичната програма по предприемачество „Учебна компания“ на Джуниър Ачийвмънт, създадена през 1919 година.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »