Понеделник, 27 Януари 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  18.07.2019  » Три гимназии в Русе ще бъдат обновени по проект


  Три гимназии на територията на Русе ще бъдат обновени по проект за модернизация на 17 държавни професионални гимназии в системата на МОН в областите Велико Търново, Габрово, Ловеч, Русе и Търговище“, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативни програма „Региони в растеж“. Това са Професионална гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“, Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ и Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“.

  Символичната копка беше направена днес сутринта в двора на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“. Сред планираните дейности в училището са обновяване на корпусите, изпълнение на мерки за енергийна ефективност, подмяна на отоплителната, електро и ВиК инсталации, основен ремонт на покривите, подмяна на настилки и осветителни тела. Цялостен ремонт е предвиден за физкултурния салон, както и  преасфалтиране на спортната площадка и подмяна на съществуващата ограда, оборудване и обзавеждане на модерна мултифункционална зала с капацитет от 400 души, както и изграждане на външен асансьор, осигуряващ достъпна архитектурна среда и обособяване на адаптирани санитарни възли на всеки етаж във всеки от корпусите.

  В Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ е предвидено цялостно обновяване на учебния корпус и физкултурния салон, ремонт на прилежащото дворно място, полагане на настилка за спортни площадки за 3 вида спорт и изграждане на осветление, направа на предпазни огради и доставка на модерно обзавеждане с цел повишаване привлекателността на училищната среда, както и на условията за провеждане на обучение.

  В Професионална гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“ цялостно ще бъде обновен учебния корпус и ще се създадат условия за достъп до сградата на хора с увреждания. Освен това в рамките на спортната площадка ще се обособят две игрища – едно за мини футбол и едно комбинирано за баскетбол, волейбол и тенис на корт с оборудване на съответните видове спорт.

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net