Сряда, 8 Април 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  01.08.2019  » ГЕРБ: Не може да не се спазва устава, щяха да ни взривят


  „Не може да не се спазва устава на партията, да разбираме снощи, че имаме нов общински ръководител“, така коментира номинацията на Росен Даскалов организационният секретар на ПП ГЕРБ в Русе Иван Григоров и допълни „никога не е било това така, винаги има общо събрание, където е избиран общинския ръководител. Изведнъж се случва така, че ние получаваме общински ръководител случайно от някъде“.

  По този повод местната структура на партията излезе с нарочна декларация и прессъобщение, в което се посочва, че  решението е нелегитимно, тъй като то никога не е било подлагано на обсъждане и не е съгласувано с общинското ръководство на партията. Изказва се опасението, че при формирането му Изпълнителната комисия е била подведена и не е взела под внимание волята на местните структури и разпоредбите на Устава на ПП ГЕРБ. Подчертава се, че лицето Росен Даскалов е напълно непознато като член и активист в общинската структура на ПП ГЕРБ – Русе, няма никакъв принос към организационния живот на партията, поради което не се ползва и с подкрепата на местния актив.

  Григоров отрече да има разнобой между областната и общинската структури на ГЕРБ и посъветва, въпросите за номинацията да бъдат отправени към двамата местни депутати, които са на снимката, изпратена до медиите. Според него, редовите членове на партията са огорчени като са научили за новия общински лидер и „щяха да ни взривят“.

  Атаките към кмета Пламен Стоилов, Григоров коментира така: „Някой е подготвил готвенето, на печката, сложил тенджерата, сготвен, точно и ясно“, а ако евентуално Даскалов бъде кандидат за кмет на ГЕРБ така: „Хипотетично да предположим, че структурата го одобри и го приеме, трябва да води листата за общински съветници. Знаете ли какво означава това – 2-3-4 общински съветници на ГЕРБ в следващия Общински съвет“, заяви Иван Григоров.

  „Една единствена номинация ще има на осми август за кмет на Русе и тя ще е на Пламен Стоилов“, заяви Иван Григоров.  Той допусна и вариант, че самият Стоилов може да си направи отвод и да номинира някой друг за неговото място. Според източници на Арена, това ще е кореняк русенец на средна възраст, но няма да е свързан със средите на бизнеса.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »