Неделя, 5 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  14.08.2019  » Филмът с българско участие Босият император с премиера


  Филмът на Джесика Удуърт и Петер Бросенс ни среща с последния белгийски крал, който става император на Нова Европа. В ролята на Краля отново е харизматичният Петер ван ден Бегин.  Във филма ще видим и легендите Джералдин Чаплин и Удо Киер. Помните ли как завърши „Белгийският крал”, филмът на режисьорите Джесика Удуърт и Петер Бросенс  за странното пътуване на Николас III през Балканите, в което той откри себе си и видя света с очите на обикновен човек?!

  Идва ред за нови необичайни събития с познатите герои – пригответе се за среща с Краля и неговия антураж в доста по-различна… политическа обстановка!

  „Босият император” е петият игрален филм на Джесика Удуърт и Петер Бросенс. Премиерите на три от предишните им филми са били във Венеция - „Хадак” (2006, наградата „Златен лъв на бъдещето”), „Петият сезон” (2012, международен конкурс, наградите „Young Cinema Award” и „Green Drop Award”) и „Белгийският крал“ (2016, конкурсна програма „Хоризонти“, номинация на ЕФА 2017 за най-добра комедия).  Премиерата на „Алтиплано” е в „Седмица на критиката” в Кан през 2009 година. Филмите им са показани на стотици фестивали и са носители на общо 57 награди. Художник на филма е Сабина Христова, гримът и прическите са дело на Петя Симеонова.  Партньори на екипа ни в работата по тази съвременна притча са екипа на Vogue Vision – Митко Дамов. Продуценти от българска страна са Мира Сталева и Стефан Китанов.

  „Босият император“ е продукция на Bo Films (Белгия) в копродукция с Topkapi Films (Холандия), Propeler Film (Хърватия), Wajnbrosse Productions (Белгия) и Арт Фест (България)  с финансовата подкрепа на ИА „Национален филмов център“, Евроимаж  и националните фондове на държавите-копродуценти.

  Премиерата в България на филма ще бъде на 24-тия София Филм Фест през март 2020.

   АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »