Неделя, 27 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  08.09.2019  » Комитски събор събра воеводи от страната в Червена вода


  Двудневен комитски събор се проведе в село Червена вода. Програмата започна с отслужване на молебен за здраве и благоденствие на българския народ. Бе осветено знамето на Червеноводската чета и се почете паметта на загиналите в националноосвободителните борби.

  На поляната до стадиона бяха подготвени и множество конкурси и състезания, като част от тях включваха надстрелване с историческо оръжие.

  За най-млад комита беше избрана Ралица Пенчева от Велико Търново, която е едва на 5 години, а за „най-вехт” беше посочен доайенът на българската военно-историческа реконструкция Димо Димчев, родом от София. В надпреварата за най-автентична женска фолклорна носия първото място отиде при Габриела Недялкова от Плевен, а най-силен отбор по теглене на въже станаха представителите на ВМРО – Шумен.


  Областният управител Галин Григоров удостои с плакет за цялостен принос в съхраняването на българските традиции учредителят на Национално Дружество „Традиция” и неин дългогодишен председател полк. Агоп Казазян.

  Кулминация в програмата бяха концертите на Иван Дяков, фолклорна група „4етно” и трио „Идепея”, както и изпълненията на Лидия Ангелова и Бисера Иванова.

  Специално внимание беше отделено и на открития урок по родолюбие, по време на който бяха представени събития от национално-освободителните борби на българите.

  Сред официалните гости бяха още евродепутатът Ангел Джамбазки и народните представители Искрен Веселинов и проф. Милен Михов.

  Събитието, което е под патронажа на Искрен Веселинов, се организира от ВМРО – Русе, Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта „Приказка за България“, НЧ „Гоце Делчев“, НЧ „Тома Кърджиев“ – Червена вода и „Първа Русенска чета Ангел Кънчев”.

   АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    25.09.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  25 септември - 1 октомври

  всички интервюта  »