Четвъртък, 4 Юни 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  07.10.2019  » Екип от РУ с лекция за дигиталното образование в БАН


  Какво трябва да знаем и можем, за да направим дигиталната трансформация на образованието“ е темата на доклада, който ще бъде изнесен от проф. д-р Ангел Смрикаров по време на Националния форум на тема „Дигиталната трансформация на образованието – педагогически и социално-психологически аспекти“. Лекцията е в съавторство с ректора на РУ „Ангел Кънчев“ чл.-кор. дтн Христо Белоев. Той ще се проведе на 10 октомври в зала „Проф. Марин Дринов“ на БАН

  Съорганизатори на Форума са Българската академия на науките, Дигиталната национална коалиция, Академична общност по компютинг, Националният център за дистанционно обучение и Националното представителство на студентските съвети в България.

  Заявки за участие във Форума са подали директори на училища, ректори на университети, учители и преподаватели от цялата страна, а също и много студенти. На всички участници е изпратена за предварително запознаване Концепцията за дигитална трансформация на образованието.

  Форумът ще бъде открит и модериран от Акад. Юлиян Ревалски, Председател на БАН.

  Ще бъдат изнесени следните доклади:

  Дигиталното образование – двигател на цифровата икономика“ – от Акад. Кирил Боянов.

  Адаптиране на образователната система към дигиталното поколение“ – от маг. Яна Вангелова.

  Педагогически и социално-психологически аспекти на дигиталната трансформация на образованието“ - от проф. д-р Румяна Пейчева-Форсайт.

  След това бъде открита дискусия по темата на форума.

  Изказаните мнения и направените предложения ще бъдат обобщени и предадени на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

  Очакванията на инициаторите и организаторите на Националния форум са, че след като Мария Габриел беше избрана за еврокомисар по иновациите и младежта, дигиталната трансформация на образованието ще получи силна подкрепа както в Европа, така и в страната. За да се подпомогне този процес, във всички университети и в БАН трябва да бъдат създадени Центрове за иновационни образователни технологии, в които да се провеждат курсове за повишаване квалификацията на учители и преподаватели в областта на образователните иновации.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »