Петък, 5 Юни 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  11.10.2019  » Галин Григоров в Тетово: Да мислим позитивно и граждански, когато гласуваме с №73

  Кандидатът за кмет на Русе Галин Григоров, издигнат от местната коалиция „ВМРО – Българско национално движение (НФСБ)“, бе посрещнат с интерес в с. Тетово. Заедно с него в препълнения салон на читалището бяха и кандидатите за общински съветници Иво Пазарджиев, водач на листата, Пламен Цветков от гражданската квота, Димитър Димитров, Валерия Горнячка и кандидатът на коалицията за кметското място в Тетово Калоян Терзиев.


  В началото на срещата Иво Пазарджиев представи с няколко думи кандидатурата на Галин Григоров за кмет на община Русе и сподели 10-те причини, поради които местната коалиция „ВМРО-Българско национално движение(НФСБ)“ е направила този важен и отговорен избор, за да се представи достойно на местния вот и да излъчи наистина един достоен и алтернативен кандидат на досегашното статукво.

  В изказването си инж. Пламен Цветков повдигна важни въпроси, свързани с ежедневието на хората от Тетово и с проекцията на техните грижи и проблеми в общинския център, където се решават практически повечето от въпросите, свързани с местното самоуправление в малките населени места.

  Интерес предизвика програмата на кандидата за кмет на Тетово Калоян Терзиев, издигнат от коалицията „ВМРО-Българско национално движение(НФСБ)“. В синтезиран вид   посланието към съселяните му да гласуват за неговата кандидатура съдържа няколко смислени и постижими неща, а приоритетът в неговите бъдещи кметски намерения е справянето с дългогодишния проблем по  неритмичното и непостоянно като напрежение електрическо захранване на крайните махали.  

   В непринудения тон  на изказването си Галин Григоров вложи искрени послания и скъси максимално дистанцията с аудиторията, която започна да задава конкретни въпроси и да пита за много неща, които се отнасят до живота в Тетово, но зависят най-вече от „благословията“ на общинския център. Хората се интересуваха от възможността за повече самоуправление, когато става дума за решаване на неотложни и насъщни проблеми, свързани с техния бит – като достатъчно средства за селската инфраструктура и облагородяване на населеното място, поддържането на тревните площи и местата за отдих, на тротоарите и улиците.

  Галин Григоров търпеливо и изчерпателно обясни на хората как стои въпросът с поддържането на републиканския път Русе-Кубрат, чието цялостно ремонтиране е отложено за 2020 година, като приоритетът в Русенска област е бил даден на отсечката Русе-Бяла по редица съображения в Агенция пътна инфраструктура към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Григоров разясни държавните ангажименти към община Русе, които е защитавал като областен управител през изминалите две години и четири месеца от назначението му на този отговорен пост.

  „Ние ще имаме много работа, ако ми гласувате доверие и отбележите в бюлетината № 73 на 27 октомври. Демократичният свободен избор е началото на нещо много по-сериозно след това, защото аз ще отговарям за казаното не само тази вечер, но и за свършеното през целия кметски мандат, ако ме изберете за кмет на Русе. Искрено Ви благодаря, че  направихте съдържателна и смислена тази предизборна вечер. Казахме си много истински неща. Желая Ви здраве, да реализирате успешно всички инициативи, които Ви предложи нашият кандидат за кмет на кметство Тетово- Калоян Терзиев, и нека да осъществим нещата, за които Ви говорих и аз.   ОБЕДИНЕНИ  да гласуваме позитивно и граждански отговорно с № 73!“, подчерта в заключение Галин Григоров.

  Срещата завърши с  красиви народни песни  и неподражаеми ритми, поднесени от трио „Идепея“ от Националното училище  по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“ и групата „4етно“ – един зареждащ с позитивизъм и настроение концерт, за който в Тетово ще говорят през цялата есен.

  Купуването и продаването на гласове е престъпление

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »