Събота, 11 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.10.2019  » Игнат Канев открива Диализното отделение в УМБАЛ Канев


  Новата пациентска част на отделение Диализно лечение в Университетска болница „Канев“ ще бъде официално открито с водосвет на 17 октомври, четвъртък,  от 10.00 часа. Разширението и ремонта бяха извършени изцяло със средства, дарени от Благотворителна фондация „Игнат Канев“, като на освещаването ще присъства и самият Игнат Канев. На официалното откриване ще присъстват и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, Жени Начева - зам.-  министър на здравеопазването и председателят на Борда на директорите на УМБАЛ „Канев“ АД д-р Петър Петков.

  Отделение „Диализно лечение“ в Университетска болница „Канев“ е единственото отделение с III – то ниво на компетентност в Област Русе. В него се извършват дейности по хемодиализно лечение на болни с остра бъбречна и хронична бъбречна недостатъчност от гр. Русе, Област Русе, съседни области и чуждестранни пациенти. Към момента отделението обслужва 143 пациенти на 24 диализни поста.

  През 2018 г.  беше изготвен проект за разширяване  и модернизиране на отделението по хемадиализа, за да се създадат съвременни условия за извършване на диализните процедури на нуждадещите се пациенти, както и да се подобрят условията на работа на персонала.


  Същата година бе осъществен и първи етап на този проект, като отделението по трансфузионна хематология бе преместено в нов дом. В началото на тази година започна ремонта и преустройството на освободените помещения, вече, като част от отделение Диализно лечение. Бяха обособени зали, в които са разположени 24 диализни поста, помещение за диализни процедури на пациенти с Хепатит С и В.

  Цялостното разширение и ремонта са финансирани от Благотворителна фондация „Игнат Канев“. Стойността на проекта възлезе на 500,000,00 лева.

  Паралелно с това беше извършено и цялостно подновяване на апаратурата и оборудването в отделението. Финансовият ресурс за това бе осигурен от Министерството на здравеопзването – 600,000,00 лева.

  Бяха закупени 22 броя апарати за хемодиализа, 1 брой водоочистваща система, 8 броя електрически хемодиализни стола и 16 броя електрически легла. Бяха закупени и 2 хемодиализни апарата от дарители, представители на местния бизнес– Валентин Новаков и Пламен Великов. Това е четвъртото дарение от името на Благотворителна  фондация „Игнат Канев“ в полза на лечебното заведение.


  През септември 2016г. бе изградена и открита детска площадка в двора на болницата. През септември 2017г. бе открито и новото отделение Педиатрия, с два сектора – сектор „Ана-Мария Канев“ и сектор „Кристина Мария Канев“. Отново през септември 2018г. бе открито  и  новото отделение по Трансфузионна хематология.

  До момента средствата, дарени от Благотворителна фондация „Игнат Канев“ за Университетска болница „Канев“, общо възлизат на близо 2 милиона лева.

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »