Неделя, 17 Януари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.10.2019  » Русенци се срещнаха и разговаряха с Камен Донев


  Стотици русенци изпълниха голямата читалня на регионалната библиотека в понеделник вечер. Камен Донев прие поканата на библиотеката 12 години след първото си гостуване, за да се срещне с четящите хора на родния си град и да поговори с тях за семейството, авторитетите, образоването и културата и значението им за успеха и изграждането на всеки човек като личност. Още с първите въпроси границата между гост и публика падна и срещата се превърна в откровен разговор кое прави стойност днес, когато господства девалвация на морала и човешкото и тържествуват етикетите. За себе си той каза, че баща му, известният хореограф и създател на ФТТ "Найден Киров" Иван Донев и двамата му учители в НАТФИЗ Тодор Колев и Крикор Азарян са най-важните жизнени авторитети и корективи, които са оформили неговия светоглед и с които се съобразява и днес.

  В публиката бяха неговите любими учителки Мария Давидова и Мария Лакова, деца от клуб "Русезнание" на СУ"Йордан Йовков", културни дейци, негови близки познати, граждани от няколко поколения и доброволци от русенския МБЧК, които осигуриха медицински срещата.

  В съвременното общество Камен Донев се натъжава и притеснява от неща като агресията, лошотията, опростачването и липсата на желание за развитие. За него няма нищо по-страшно, нелепо и трагикомично от човек, който няма намерение да промени нещо в живота си, а чака някой друг да го свърши. Запитан какво трябва да се направи, той каза, че ние трябва непрекъснато да променяме себе си и хората, с които живеем, а не да ги съдим.

  Единственото нещо, което ти се дава отгоре е духът, с който ти трябва цял живот да градиш и надграждаш, а най-важното нещо е хората да се научат да разсъждават и комуникират помежду си. Известният русенец получи читателска карта "посланик на библиотеката" от директора й Теодора Евтимова, шарж на художника Огнян Балканджиев и рисунки на децата от клуб "Русезнание". В книгата за впечатления Камен Донев написа: "Дълбоко вярвам, че силата и пътят на човешката душа е в това, да се радва... Да се радва и да е благодарна завинаги".

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »