Петък, 10 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  23.10.2019  » В Русе слагат край на надписването на вода по общия водомер


  Един от „вечните“ проблеми на етажната собственост – „разпредление на обща вода от общ водомер“ е на път да бъде разрешен. Казусът години наред предизвиква конфликти между съседи и водоснабдителното дружество.

  Първа крачка в тази посока направиха Цветелин Цонев – управител на „Професионален Домоуправител Русе“ – фирмата, която стопанисва и се грижи за над 350 жилищни сгради в Русе, бизнесменът Росен Даскалов и Сава Савов – управител на ВиК Русе. Тримата проведоха поредица от срещи, на които бе обсъден въпросът за отчитането и заплащането на общо потребената вода, която се разпределя от общия водомер. Като резултат от проведените разговори ще бъдат предприети важни стъпки за решаване на дългогогдишния проблем.

  Причините за формиране на този разход са липсата на индивидуални водомери, наличието на технически неизправни уреди за измерване, декларирането на имоти като необитаеми, в които реално се потребява вода, неосигуряването на достъп за реално отчитане на водомерите, течове, кражби и други. Тези причини винаги са водели до проблеми между съсобствениците на имоти в жилищните сгради.

  Като най-справедливо и разумно бе прието индивидуалното дистанционно отчитане на водомерите, което да бъде изградено и поддържано от „Професионален Домоуправител Русе“ с възможност за поддръжка на уредите с оглед на безаварийна им експлоатация. Това ще доведе до липсата на ангажимент от страна на абоната да присъства при отчета.

  Най-важното за всички собственици е правилното отчитане на реално консумираната вода. По този начин няма да има загуби и липси, а всеки ще плаща спрямо показанията на собствения си водомер, които ще бъдат сравнени с показанията на общия. При наличието на разлики, ще бъдат извършвани тестове и проверки във входовете, стопанисвани и поддържани от „Професионален Домоуправител Русе“.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »