Петък, 10 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  23.12.2019  » Ангел Русев е спортист №1 сред тежкоатлетите в Русе


  Европейският вицешампион при мъжете по вдигане на тежести и европейският шампион при юношите Ангел Русев е най-добрият състезател за 2019 година на Тежкоатлетически спортен клуб –Русе. След него остана златният медалист от първият турнир в памет на Наим Сюлейманоглу и европейски вицешампион при юношите Стилян Гроздев. На трето място се класира Надежда Мей Нгуен, която спечели пето място на Европейското първенство за девойки.


  Награждаването на спортистите събра състезатели, треньори и официални гости в събота по обед. Отличията – парични премии, бяха връчвани от президента на клуба доц. д-р Кирил Панайотов. Сред гостите бяха старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, шампионът Румен Александров и директори на учебни заведения. Специален гост на празника беше още един шампион – Асен Златев, който представи пред младите тежкоатлети своята книга „Пътят на скитника“.  Отборът на остава с най-много национални състезатели. През годината те успяха да защитят достойно името не само на България и Русе на няколко международни форума.  


  Годината е успешна, но ни очаква година в която предстоят нови предизвикателства. Да не забравяме, че 2020 година е олимпийска, като се надяваме да има русенско участие в Токио, коментира доц д-р Кирил Панайотов. Иван Иванов допълни, че неговите очаквания са младите попълнения от русенските щангисти да постигат все по-добри резултати, а целта ще бъде медал от участията по световните подиуми.

  Освен състезателите, успехи, макар и не на подиума записаха и техните треньори Кръстина и Радослав Атанасови. Радослав Атанасов беше отличен като един от най-добрите треньори в страната, а Кръстина Атанасова получи награда „Русе“ в раздел „Образование и наука“, която й беше връчена за успешно развитие на ученическия и масов спорт сред подрастващите.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »