Неделя, 27 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  14.02.2020  » Мария Богомила с дебют на стихосбирката Слънцето в мен


  Дебютната стихосбирка „Слънцето в мен“ на Мария Иванова, избрала творческия псевдоним Мария Богомила, бе представена пред над 200 приятели и почитатели в зала „Европа“ на Доходно здание снощи. Спектакълът бе част от арт салон „Любов и вино“, ежегодно организиран от ОП „Русе арт“ и Община Русе.

  Гостите в залата бяха посрещани под звуците на класически произведения, изпълнени от младите пианистки Вероника Илиева и Цвета Атанасова, ученички на Евгени Желязков от Националното училище по изкуствата в Русе. Във видеообращение актрисата Ралица Паскалева прочете „Мила на Господ Бог“, стихотворение, от което идва и псевдонима на авторката – Богомила. Публиката се наслади на две балетни солови изпълнения на Мери-Ан Савова, която пристигна специално за спектакъла от Виена.

  Водещ на вечерта бе Мариан Савов, а стиховете на Мария бяха представени от актрисата Детелина Керин. „Love of my life“, „Пропадам в бездната на чаша вино“, „Проекция“, „Надежда“ бяха само част от представените за пръв път пред русенска публика строфи.

  Бе показана първата тетрадка на авторката със стихове, още от първи клас. „И така по пътя си, все пише… По най-невероятни поводи и вдъхновения… И на най-невероятните места… върху салфетки, лист хартия, в телефона, в самолета върху пликове за повръщане…“, споделят за нея приятели. И продължават. „Идеята това Слънце да изгрее в истинска книга, идва след една специална среща по време на турнето на Христо Стоичков, по повод представянето на биографичната му книга. Среща, която я вдъхновява…. Толкова, колкото я вдъхновява и срещата с Издателството. Същото това издателство, което 25 години покорява върхове, издава Стоичков, Мишел Обама и куп други знаменитости…. И за първи път – поезия“.

  Изненадата на вечерта бе свързана с водещия на „Любими песни за любими хора“ по Бг радио – Наско Стоянов, който разказа какво огромно приятелство ги свързва с Мария. А на екрана след него се появи във видеоклип от Маями Христо Стоичков, който по своя неповторим начин пожела успех на Мария в мерена реч и разказа други любопитни истории от познанството им. „Знам, какво можеш. Това го изпитах при представянето на моята книга в Русе. Големи поздравления за това, което правиш!“, каза от екрана любимецът на поколения българи.

  Малко по-късно едва сдържайки сълзите си Мария Иванова – Богомила сподели свои мисли с аудиторията, благодари на специални в сърцето й хора и представи издателката си Милена Стефанова, която също беше в залата. Вечерта продължи на чаша вино със снимки и раздаване на автографи.


  Книгата „Слънцето в мен“ може да бъде закупена в книжарниците „Хеликон“, „Сиела“, както и в сайта на издателство „Софтпрес“.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    25.09.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  25 септември - 1 октомври

  всички интервюта  »