Петък, 30 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  11.03.2020  » Предварително попълнените данъчни декларации са готови


  Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица са достъпни от днес в портала за е-услуги на Националната агенция за приходите. Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП), вече имат достъп до въведената информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения,  граждански договори и хонорари, субсидии, изплатени на земеделски производители, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица.

  Издаването на ПИК е безплатно и става във всеки офис на НАП в страната, независимо от постоянния адрес на лицето, уточняват от приходната агенция. До сега в офиса на НАП в Русе са подадени по електронен път 344 декларации с КЕП и 812 с ПИК, което е 62 % от общо приети 1867.

  Предварително попълнените данни от НАП са получени от справките, подадени от работодателите и самоосигуряващите се за платените от тях през миналата година заплати, хонорари и други доходи на физически лица. Това не отменя задължението на гражданите, които са получили тези доходи, да подадат със своя ПИК декларацията си по чл. 50 от ЗДДФЛ.

  Преди да потвърдят попълнената декларация, е необходимо потребителите да я прегледат внимателно, да я допълнят  с данни за други доходи, ако имат такива, да потвърдят  верността на декларираното със своя ПИК и пак с него да  изпратят декларацията по електронен път до НАП. Важно е гражданите спокойно и внимателно да следват указанията в сайта на агенцията.

  Лицата, които нямат електронен подпис или персонален идентификационен код, могат да декларират доходите си на място в офис на НАП в Русе, както вече са направили 628 данъкоплатци или по пощата, от което са се възползвали 72 жители на региона. Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2019 г. приключва на 30 април.

  АРЕНА

   

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.10.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  30 октомври и 5 ноември

  всички интервюта  »