Неделя, 29 Ноември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели
     28.11.2020 - ВиК-Русе спира визуалното отчитане на водомерите
  Вижте начините за отчет и плащане

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  20.03.2020  » Буферен паркинг поема до 60 тира в района на Дунав мост


  Териториалното поделение на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ ще трябва да изгради временна площадка за паркиране на товарни автомобили, където биха могли да изчакат около 60 камиона, което ще скъси опашките с близо 1.5 км. Временният паркинг ще се намира на входа на бул. „Тутракан“. Той ще трябва да заработи в следващите няколко дни. Това стана ясно от проведения днес брифинг на областния управител Галин Григоров.

  „В момента в Европа има коридори, които ограничават движението на товарни автомобили. Към настоящия момент по границата ни с Румъния има само три действащи гранично-контролно пропускателни пункта, като най-голямо е натоварването в района на Русе – Гюргево. За това се предприемат всички необходими мерки за избягване на задръствания, така както беше предходните дни. Вече е създадена организация от Община Русе и Областната дирекция на МВР за преместване на колоните от автомобили на бул. „България“, допълни още Григоров.

  При наличието на голям брой товарни автомобили, идващи от Южна България се обмисля тяхното спиране още в областите Стара Загора и Велико Търново. При необходимост ще се търси помощ и от страна на жандармерията. Всеки момент се очаква доставката на термокамерите на гранично-контролно пропускателния пункт „Дунав мост“ при Русе.

  Областният управител ще изиска от Областното пътно управление да се осигурят необходимите химически тоалетни на републикански път II-21 Русе – Силистра, както и неговото периодично почистване. Целта е превенция разпространението на зарази от всякакво естество.

  Има издадена заповед от прокуратурата, която забранява събирането на едно място на повече от двама възрастни. За нейното изпълнение се следи от общинските служители и органите на МВР. Към момента в областта общият брой на поставените под карантина е 195.

  Причината за смъртта на починалия вчера шофьор в Пиргово, завърнал се от Банско, е белодробна тромбозна емболия, като според патоанатомите в дробовете му не е имало фибрози и наличие на пневмония. Независимо от това трябва да се изчака резултата от пробите.

  Проведени са и поредица от разговори с представителите на военните структури в областта, като при необходимост те са готови да окажат пълно съдействие.

   АРЕНА

   

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »