Вторник, 26 Май 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  10.04.2020  » Нови два случая на коронавирус в Русе


  Нови 2 случая на заразени с коронавирус са установени в Русе. 624 са общо за страната. Това съобщи по време на редовния си брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. 

  За последните 24 часа са новите случаи на коронавирус в страната са 13. В София са 8 от случаите. В Кюстендил 1, в Пазарджик 1, Велико Търново 1.  Увеличението на случаите е 2.1%. През изминалото денонощие са изследвани 494 души, като до сега пробите са 18 502 за коронавирус.


  Става дума за мъж на 45-годишна възраст и жена на 35 години. Мъжът е работил в САЩ на круизен кораб до 23-ти март, когато се е разбрало, че сред екипажа има заразен с коронавирус. Ден по-късно на 24-ти март лети от Маями до Лондон, а оттам до София. Още на летището му е връчено предписание за 14-дневна карантина. В Русе се прибира с влак, като началникът на композицията предприема необходимите действия и настанява лицето в самостоятелно купе, което е било обозначено, че пътникът е карантиниран.

  От русенската ЖП гара до дома си се придвижва с частен автомобил на приятелката си, с която живее. По време на 14-дневния период на карантина не е имал контакт с други лица. Същото важи и за жената, с която живее. Снабдяването с хранителни и санитарни продукти е ставало от близка, която е оставяла продуктите до входната врата, спазвайки всички необходими изисквания. Вечерта на 25-ти март мъжът е получил втрисане, последвано от обилни изпотявания, но след прием на Парацетамол оплакванията са отшумели.

  На 31-ви март жената също се е почувствала зле, като нейните оплаквания са се изразявали в отпадналост, сънливост и афти в устната кухина, както и загубва на вкус и мирис. И на двамата на 7-ми април са направени бързи кръвни тестове в една от частните лаборатории в града, като тестовете са излезли положителни за IgM. На 8-ми април от страна на РЗИ са взети проби за PSR-тестове, които също са се оказали положителни. Понастоящем не се налага болнично лечение на двете лица. Те се лекуват симптоматично, като под карантина ще прекарат още 28 дена.

  Към вчерашна дата под карантина се намират общо 1205 жители на Русенска област, а за други 1192 тя вече е изтекла.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »