Понеделник, 10 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  17.04.2020  » Пресъздайте живи картини от български художници


  Фондация Изиарт и Музеят на хумора и сатирата в Габрово ви провокират да участвате в предизвикателството да пресъздават вкъщи с подръчни материали, живи картини - интерпретации на известни и по-малко известни произведения на български художници.


  Кирил и Методий - Захари Зограф

  Голямата кауза на инициативата е да активизира интереса към творчеството както на класици, така и на съвременни български творци, а и към българското изкуство като цяло.


  Милосърдие - Павлович

  Два пъти в седмицата ще ви задаваме нов автор и ще очакваме вашите визуални интерпретации на неговите творби. Споделете ги заедно със снимка на оригиналната творба на художника.


  Св. Богородица - Захари Зограф

  Точно преди Великден ви предизвикваме да пресъздадете творби не на един, а на двама художници – Захарий  Зограф и Николай Павлович.

  Най-добрите произведения ще бъдат представени в изложба в Музея на хумора и сатирата – първо онлайн, а след това и в залите му, когато сме готови да посрещнем публика.

  Селкцията ще се извърши според събралите най-много лайкове „картини“.

  Правила:

  1. За да публикуваме вашите версии на картини на известни българки художници, зададени на фейсбукстраниците на Изиарт и страницата и групата на Музея на хумора и сатирата, изпращайте изображенията във формат JPG, с минимален размер 3 МВ и резолюция поне 300 точки на адрес covidbgart@gmail.bg. Те ще бъдат запазени и за бъдещата изложба в залите на Музея на хумора и сатирата в Габрово.

  2. Не забравяйте да поставите оригинала с името на автора и заглавието. Без това предложенията се отхвърлят. Не изпращайте екранни снимки.

  3. Не се допускат публикации и коментари, които нарушават човешкото достойнство.

  4. Наясно сме за съществуването на подобни проекти и не твърдим, че сме уникални. За да откривате и споделяте най-добрите интерпретации, всички пресъздадени картини ще бъдат публикувани с хештаг #isolationbulgaria  #covidbgartclassics 

   АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »