Неделя, 29 Ноември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели
     28.11.2020 - ВиК-Русе спира визуалното отчитане на водомерите
  Вижте начините за отчет и плащане

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  21.04.2020  » 1000 автомобила не успяха да минат шестте КПП край Русе


  1000 моторни превозни средства не са били допуснати да излязат или влязат на територията на Русе през изминалата седмица, като само в 4-те празнични дни неотложна необходимост не са могли да докажат повече от 500 водачи на автомобили.

  Отделно в периода от 13-ти до 20-ти април за неспазване на противоепидемичните мерки са съставени 190 акта, като преобладаващата част от тях – 127 са за неносене на предпазни маски.

  Другото често срещано нарушение е струпването на хора на едно място. На установените лица ще бъдат наложени законово определените санкции. Извършването на ежедневни проверки продължава, като за случаи на нарушение в споменатия период са образувани 7 досъдебни производства и 3 проверки, които се докладват по компетентност на прокуратурата. Четири от образуваните досъдебни производства, както и трите проверки са за деклариране на невярна информация на контролно-пропускателните пунктове в Русенско и съответно опит за заблуждаване на служителите на реда.

  От началото на въведеното извънредно положение на територията на страната общият брой на хората, които са били поставени под карантина в областта вече надвиши 3000.  Сега под карантина се намират 955 души, а за други 2116 тя вече е изтекла. През посочения период съвместни екипи са обходили почти всички адреси. Нарушения са констатирани само на три места, като съответните случаи ще бъдат изяснени в хода на досъдебните производства.

  От Областна управа припомнят, че съгласно заповед на министъра на здравеопазването на всички публични места, независимо дали са на открито или закрито, всеки трябва да носи предпазна маска. Забранено е посещението на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити места. Собствениците на домашни любимци могат да извеждат своите животни в обособените за това зони, но е забранено струпването на едно място.

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »