Понеделник, 6 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  24.04.2020  » 230 души желаят хранителни пакети от БЧК


  230 молби за получаване на хранителни пакети са постъпили в БЧК Русе. Това стана ясно по време на онлайн среща, водена от председателя на ОбС на БЧК Алисе Муртезова. Те са от русенци, които досега не са били обхванати в различните хранителни програми. Комисията, която ще оцени молбите ще заседава следващата седмица. По време на срещата бе приет и план на заседанията на Общинския съвет на Български Червен Кръст – Русе за 2020 година.

  До момента са проведени редица превантивни дейности, сред които онлайн сбирка на доброволци на БМЧК – Русе и презентиране на материали, свързани с информация и превенция на разпространението на коронавируса.

  50 маски за многократна употреба са раздадени като дарение на възрастни хора и доброволци на Ресурсния център, а 30 броя маски са достигнали до бездомни и скитащи хора.

  По молба на кмета на Бъзън Василена Цанкова и председател на дружеството на БЧК, в населеното място са предоставени 30 броя маски и информационни материали на кметството за възрастни хора и социално слаби граждани.

  За периода на извънредното положение са сформирани пет мобилни екипа от доброволци и служители на БЧК за обгрижване с храна и лекарства на подадени адреси от Община Русе. Доброволците са обучени, инструктирани и успешно работят на терен и оказват подкрепа на място на възрастни хора и социално уязвими семейства.

  Десетки са получените обаждания от граждани на телефона в Секретариата на БЧК – Русе. Над 30 граждани са насочени към държавни институции за оказване на подкрепа.

  Сформиран е и мобилен екип от служители на социалните услуги, управлявани от БЧК – Русе за предоставяне на хранителни пакети, маски за многократна употреба и психосоциална подкрепа на деца – потребители на социалната услуга „Център за работа с деца на улицата“.

  За периода на извънредното положение БЧК е получил дарение от 400 маски за многократна употреба, предоставени от фирма „Балканцинк“.

  По време на виртуалното заседание беше отбелязано и участието в работни срещи, съвместно с Община Русе и Областна администрация, за обсъждане на проблема с обгрижването на бездомни и скитащи лица и евентуалното им настаняване в специално изграден център с цел социална изолация, както и за организиране на кампания по предоставянето на хранителни продукти от дарения за многодетни семейства и безработни.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »