Неделя, 9 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  14.05.2020  » Изграждат два центъра за социални услуги в Русе


  С първа копка започна изграждането на Център за грижа за лица с психични разстройства и на Център за грижа за лица с различни форми на деменция. Те ще бъдат създадени по проект „Осигуряване на инфраструктура за социални услуги в общността за възрастни хора и хора с увреждания /съгласно Картата на резидентните услуги и Картата на услугите за подкрепа в общността/ на територията на Община Русе“, който се реализира чрез процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Договорът е подписан между Община Русе и Министерство на регионалното развитие и благоустройството.


  В церемонията участваха кметът на Община Русе Пенчо Милков, заместниците му – Енчо Енчев и Магдалина Илиева, екипът на проекта, както и представители на фирмите-изпълнители.


  Целта на проекта е да се осигури подходяща и ефективна социална инфраструктура на територията на Община Русе, допринасяща за предоставяне на нови качествени социални услуги за лица с увреждания и възрастни хора в съответствие с Плана за действие за периода 2018-2021 г. за изпълнение на Националната стратегия за дългосрочна грижа.


  Изграждането на двата центъра създава условия за предоставянето на социални услуги в общността за възрастни хора и хора с увреждания съгласно Картата на резидентните услуги и Картата на услугите за подкрепа в общността, а именно:

  - един център за грижа за лица с психични разстройства на територията на Община Русе, с капацитет 15 лица;

  - един център за грижа за лица с различни форми на деменция на територията на Община Русе, с капацитет 15 лица.

  Бюджетът на проекта е в размер на от 1 150 900,00 лв., от които 1 125 000,00 лв. 100% безвъзмездна финансова помощ и 25 900,00 лв. собствен принос на Община Русе. Срокът за неговата реализация е 24 месеца.

  Двата центъра ще се намират на адрес: ул. „Доростол“ № 108 в Русе. Още за проекта може да прочетете тук.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »