Вторник, 22 Юни 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.05.2020  » Мегахим с нова фотоволтаична инсталация


  Нов проект за енергийна ефективност беше реализиран в град Русе. Това е фотоволтаичната централа на Мегахим АД с пикова мощност 111,89 kWp, която ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги построи за своя клиент. Проектната инсталация ще генерира електроенергия за собствените нужди на обектите на производителя, а в периодите на нулево потребление остатъчното количество ще бъде изкупувано от енергийния доставчик. 

  Фирма Мегахим е един от най-големите представители на химическата индустрия в страната. Оперираща под търговските марки „Декоратор“, „Aquis“, „Практика“ и „Xpert“, компанията произвежда годишно над 20 000 тона декоративни покрития за фасади, интериорни стени, метални и дървени конструкции. През последните няколко години Мегахим инвестира над 10 млн. евро в съвременни технологии, производствени бази и лицензи. Фокусът е както върху позиционирането ѝ като модерен и висококачествен производител, така и като надежден партньор в запазването на екологичното равновесие. Ето защо изграждането на фотоволтаична централа е в листата с приоритети на компанията.

  Централата е построена от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги само в рамките на месец и заема около 700 кв. м. от покрива на една от производствените сгради на Мегахим. За изграждането ѝ са използвани 334 броя поликристални модула по 335 Wp всеки и 2 броя инвертори с 50 kW номинална АС мощност. Произведената енергия на годишна база, отнесена към инсталираната мощност на централата, се равнява на специфичен добив от 1219 kWh от инсталиран kWp. Естествено соларното съоръжение е снабдено със система за мониторинг и контрол, която ще следи и анализира в реално време всеки един от параметрите му. 

  ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги е лицензиран консултант по енергийна ефективност за извършване на енергийни обследвания на промишлени системи и сгради. В рамките на своята програма „Енергийна ефективност“ компанията реализира проекти за постигане на реална оптимизация на енергийните разходи при индустриални, търговски и битови потребители. Чрез своите собствени експерти и в партньорство с утвърдени доставчици и производители ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги предлага на клиентите си енергоспестяващо осветление, фотоволтаични инсталации, климатични системи, термопомпи, системи за енергиен мониторинг и управление на консумацията на електроенергия, енергоспестяващи електроуреди, както и различни специализирани услуги и консултации.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »