Четвъртък, 17 Юни 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.05.2020  » Общината подкрепя ПФК Дунав с 90 000 лева


  Община Русе ще сключи договор за спонсорство за сумата от 90 000 лева с ПФК "Дунав". Това реши Общинският съвет на Русе. С договора футболният клуб ще промотира и популяризира общината пред обществеността, пред бизнеса и пред широката публика на всички предстоящи национални и международни срещи на отбора чрез посочен пакет от ползи.

  Първоначално предложението от ПФК "Дунав", представлявано от д-р Симеон Симеонов, е било общината да финансира клуба с 270 000 лева. Заради променените обстоятелства, свързани с извънредното положение и въведените противоепидемични мерки, както и отлагането на национални и международни срещи, от кметската управа предлагат сумата да бъде намалена на 90 000 лева.

  Д-р Симеон Симеонов обясни пред общинските съветници, че от 11 години е собственик на Дунав, но повече няма възможност да го поддържа. Той припомни, че е обявил решението си да се оттегли още през септември миналата година. Симеонов информира и какви са били разходите през миналия сезон за отбора, тъй като към него имаше въпроси как са похарчени отпуснатите от общината тогава 270 000 лева.

  Той каза, че само за възнагражденията на футболистите и треньорите са били дадени 910 000 лева. Симеонов обясни, че в момента се водят разговори с нов спонсор, който да поеме отбора. Според него футболът в Русе може да се развива, ако се намери сериозен инвеститор, който да бъде подпомаган от местния бизнес и от общината. Симеонов каза още, че към момента футболистите не са получавали заплати от три месеца.

  Кметът на Русе Пенчо Милков обясни, че парите, които общината дава, са около 10-12 процента от бюджета на клуба. Той заяви, че Дунав трябва да бъде подкрепен в този труден момент, но е нужно да бъде намерен генерален спонсор. Милков призова футболната общественост в Русе да помага на клуба.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »