Събота, 4 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  05.06.2020  » С 8.5 млн. лева ремонтират бул. Трети март и Сарайския мост


  С първа копка официално днес стартира реконструкцията и рехабилитацията на бул. „Трети март“ в Русе и на Сарайския мост. Дейностите са по проект „Инвестиране в пътната безопасност и подобряване на свързаността на Община Русе и Окръг Гюргево с транспортна мрежа TEN-T“. Той се осъществява в партньорство с Окръжен съвет – Гюргево в рамките на Програма „INTERREG V-A Румъния-България“ 2014-2020 г., Приоритетна ос 1 „Добре свързан регион“, Специфична цел 1.1 „Подобряване на планирането, развитието и координацията на трансграничните транспортни системи за по-добро свързване към транспортната мрежа TEN-T“ и е с продължителност 36 месеца.


  Стойността на ремонта е 8 555 683,61 лева.


  Целта на проекта е да допринесе за устойчивата и сигурна мобилност на хората и стоките в трансграничния регион чрез прилагане на координирани трансгранични действия за подобряване и поддържане на пътната инфраструктура, свързана с TEN-T мрежата и използване на съвместни механизми за планиране и общи действия в областта на безопасността и сигурността на движението.

  На територията на Община Русе се предвижда да бъде извършена реконструкция и модернизация на ключовия за Русе бул. „Трети март“ и свързания с него Сарайски мост, които са основен пункт за влизане в града от главните пътища Русе – Велико Търново и Русе – София, част от мрежата TEN-T.

  Ще се реконструират пътните платна на булеварда, както и връзките при пътен възел „Сарая“. Ще се изграждат нови трасета за движение на велосипеди, а в зоната на кръстовищата, пешеходните и велосипедни пресичания ще бъде осигурена достъпна среда. Планирано е подобряване на осветеността на булеварда и изграждане на допълнителни елементи за подобряване на пожарната безопасност. Ще бъде изпълнена изцяло нова сигнализация с пътни знаци и маркировка, както и изграждането на система за видеонаблюдение и следене на трафика.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »