Неделя, 20 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  09.06.2020  » Пациент от Разград с COVID-19 e приет в УМБАЛ Медика


  Мъж на 59-годишна възраст от село Вазово, община Исперих, е поредният пациент от Разградска област, който е на лечение в УМБАЛ „Медика – Русе“. От миналия петък лицето е със суха кашлица и задух. След преглед при личния лекар му е назначен прием на антибиотик, но още същия ден е направена рентгенография, от която става ясно наличието на пневмония.

  Със собствен автомобил мъжът решава да потърси лекарска помощ в Русе. На 8-ми юни е прегледан в спешното отделение на УМБАЛ „Медика – Русе“, след което веднага е приет в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. Както бързият тест, така и PCR-пробата при 59-годишния мъж са положителни. За сега той е в стабилно състояние и не е интубиран. Намира се в интензивния сектор на споменатото отделение. Мъжът страда и от хипертония. Лицето не съобщава да е пътувал извън страната.

  От началото на пандемията лекуваните от коронавирус в Русенско са 22-ма, като 17 от тях са от област Русе, а петима от област Разград. Към момента в УМБАЛ „Медика – Русе“ се лекуват общо четирима пациенти от Разградска област. Важно е да се отбележи, че в информационната система, показваща актуалните данни за разпространението на заболяването и четиримата души се водят към област Разград. По-тежко остава състоянието на 57-годишната жена, чиято положителна проба беше съобщена на 6-ти юни.

  Припомняме, че на 5-ти юни от инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“ беше изписана и 77-годишната жена от Глоджево, чиято положителна проба беше съобщена на 13-ти май. Към момента жената се намира под домашна карантина за 28 дни. Други двама пациенти с коронавирусна инфекция от Русенско продължават да са на домашно лечение.

  Понастоящем под карантина в региона са поставени 281 души, а за други 5064 тя вече е изтекла. Така от началото на пандемията общият брой на лицата в Русенско, които са били поставени под карантина или продължават да се намират под такава е 5345.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »