Понеделник, 10 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  17.06.2020  » Съветници настояват за бърз ремонт на пътя за Кубрат
  Обръщение до Министерския съвет на Република България за ускорено извършване на необходимите процедури и осигуряване на съфинансиране за ремонт на пътя Русе-Кубрат ще приемат утре общинските съветници. В него се казва, че повече от 5 години жителите на Община Русе очакват извършването на основен ремонт (рехабилитация) на пътя Русе-Кубрат.  За извършване на посочения ремонт е поеман ангажимент от множество министри и директори на АПИ. От страна на жителите на населените места, които се обслужват от пътя са извършвани множество действия с настояване за извършване на по-горе цитирания ремонт – подписки, протести със затваряне на пътя, срещи с народни представители. За съжаление, обаче през годините има неуспешно проведена процедура за избор на изпълнител на ремонтните дейности, заради неизгодните стойности, които са били залагани от възложителя.


  Ремонтът на пътя е включен в оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. През 2017 г. е извършена процедура по съгласуване с кметовете на Община Русе, Община Кубрат, кметство Червена вода, кметство Ново село, кметство Тетово и кметство Беловец. Русенските граждани бяха уверявани, че през месец януари 2020 г. ще бъде подписан договора с изпълнителите, след което ще започне извършване на ремонта.
  Според последна информация от АПИ прогнозният срок за сключване на договор за безвъзмездна финансова помощ и стартиране на строителните дейности е през месец септември 2020 г. и съответно строителните дейности може да се забавят до 2021 г.

  За русенските граждани е неприемливо за пореден път да бъде отлаган така наложителния ремонт на посочената пътна отсечка и то за период, в който е възможно метереологичните условия да не позволяват извършване на строително-ремонтни дейности. Считаме, че Министерският съвет следва да осигури необходимото съфинансиране.


  Не на последно място следва да се отбележи, че въпросната пътна отсечка е била обект и на друго обръщение от страна на Общински съвет – Русе, адресирано до Министерство на регионалното развитие и Агенция пътна инфраструктура. Същото е било прието с решение №1151 от протокол №41/11.09.2014 г. като описаната в него необходимост от изграждане на обходен път на с.Червена вода е актуално и към днешна дата.
  Съветниците настояват за поемане на ангажимент от страна на Министерски съвет, относно крайна дата на извършване на ремонта на пътя Русе-Кубрат, както и за проектиране и изграждане на обходен път на село Червена вода. Според тях, с помощта на Правителството е възможно ускоряване извършването на ремонта и същият да бъде реализиран още през лятото на 2020 г.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »