Четвъртък, 2 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  29.06.2020  » Юли ще е топъл и слънчев, но и с валежи


  Юли ще е слънчев и топъл, с повече валежи в Западна България и повече слънце по Черноморието. Средните климатични температури за юли са между 28 и 33 градуса. Очакват се с 1-2 градуса по-ниски температури. Това обаче няма да направи времето неподходящо за море, защото там ще е слънчево и топло. По планините в западните райони ще има повече дъждове. Това съобщи за “24 часа” шефът на синоптичната фирма TV-MET Петър Янков.

  След хладното време за сезона горещото време в края на юни, при който на места в югозападните част от страната температурите превишиха 35 градуса, топлото време ще се задържи и в началото на юли. Главно в западната половина от страната ще има превалявания. На 5 юли валежите ще бъдат по-интензивни, а от 6 до 8 юли може да достигат и до Черноморието.

  До края на първото десетдневие максималните температури ще бъдат 27-33 градуса, в дните с валеж на места и по-ниски, а в по-слънчевите дни в най-топлите места ще достигат до 33-35 градуса.

  Нови превалявания се очакват от 11 до 16 юли главно в Западна България. След 17-и ще настъпи краткотрайно стабилизиране на времето ще бъде слънчево, с временни заоблачавания в следобедните часове. Над западните райони ще има разхлаждащи валежи. Ще се затопли и максималните температури ще бъдат около и над 30 градуса, около 20-и достигащи до 36- 37 градуса.

  Слабо захлаждане с превалявания и прегърмявания ще има на 22 и 23 юли, когато времето ще е по-нестабилно в следобедните часове, уточни метеорологът.

  Съществени заоблачавания ще има към 28 до 30 юли, когато ще превали с гръмотевици, с най-голяма вероятност по Черноморието и около планините.

  През този месец са измерени и едни от най-високите температури в България. През 2000 година горещините бяха дълги и рекордни. Тогава на 5 юли в много градове бяха отчетени най-високите температури, откакто се мери температура на въздуха. В Пловдив живакът в термометрите достигна 45-о деление, в Сандански и Русе 44, а в останалите райони между 39 и 43 градуса. В София също бе отбелязян рекорд - 40,2 градуса. Горещо с температури до 43 градуса е било и през 1987, 1985, 1945, 1927, 1916, 1909 година.

  Юли е един от най-подходящите периоди за почивка по нашето Черноморие. Студените фронтове рядко достигат до крайбрежието, а свежият морски бриз прави горещините поносими. Температурата на морската вода има стойности от 22 до 27 градуса. (24часа)

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »