Понеделник, 10 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  06.07.2020  » 17 медала за Русе от Младежкия олимпийски фестивал


  17 медала в различни дисциплини, от които 4 златни, 6 сребърни и 7 бронзови, донесоха русенските спортисти от XIII Младежки олимпийски фестивал на БОК под мотото „Да открием олимпийските надежди на България“, който се проведе в Албена. В различните стартове участваха 412 ученици.  Кросовите бягания на 1 и на 3 км се проведоха по алеите на курорта, като русенските състезатели Даниел Ангелов и Валентин Маринов, представители на СЛАК „ДУНАВ“ с треньор Нивянка Кирилова, завоюваха второ и трето място в състезанието при момчетата, родени 2006 – 2007 г. На зеления терен младите русенски футболисти с треньор Ивайло Кирилов показаха силна игра и заслужено спечелиха сребърните медали в надпреварата. Изключително оспорвано преминаха надпреварите по двойки в бадминтона, където при девойките титлата спечели Мария Бояджиева от СК „Бадминтон Русе“, а сребърният медал отиде при Калина Балканска.

  Младите представителки на УСШ Владислава Димитрова и Александра Крумова с наставник Мая Петрова със силна игра се пребориха за бронзовите отличия на плажен волейбол.
  Девойките и юношите на БК „Дунав 2016“ с треньор Руслан Русев показаха завидно майсторство по стрийтбаскет и взеха съответно златните и бронзовите медали. За поредна година множество отличия и присъствие на почетната стълбичка осигуриха младите плувци на русенските клубове „Ирис“ и „Локомотив“, водени от Павел Тодоров и Деян Дончев. В дисциплините „100 м. бътерфлай“ и „100 м. свободен стил“ русенската представителка и състезателка на клуба по плувни спортове „Локомотив“ Радостина Кичукова се пребори за второ и трето място при наградените.

  Младите плувци на КПС „Ирис“ взеха общо 2 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала в плувните дисциплини, спечелени съответно от Илиян Илиев със злато и сребро на „100 м. свободен стил“ и „100 м. съчетано плуване“, Михаил Данев – златен медал на „100 м. бътерфлай“ и сребърен на „100 м. свободен стил“, Виктор Попов – бронзово отличие в плуването на „100 м. бътерфлай“, Христомир Георгиев – бронз на „100 м. гръб“ и Тони Анастасов – бронзов медал на „100 м. бруст“.

  Заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев присъства по време на всички състезания и подкрепяше младите русенски надежди на спорта.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »