Понеделник, 8 Март 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  08.07.2020  » Шест нови случая на коронавирус в Русенска област

  По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе са констатирани шест нови случая на коронавирус през последното денонощие.
  От вчера сред тях са двама от заместник-кметовете на Община Русе - Златомира Стефанова и Енчо Енчев. Те са без оплаквания, като към момента се намират под 14-дневна домашна карантина. Важно е да се отбележи, че през вчерашния ден са изследвани десет контактни общински служители, като на останалите осем резултатите от PCR-тестовете са отрицателни.

  Освен това други двама мъже с COVID-19 са установени. Те са съответно на 25 и 49 години и са контактни на 26-годишната жена, чиято положителна проба беше обявена през вчерашния ден. 25-годишният мъж, който е приятел на момичето, от няколко дни се оплаква от болки в гърлото, а 49-годишният й баща е с кашлица също от няколко дни. И двамата не проявяват други симптоми и се намират под домашна карантина.

  Останалите два случая не са свързани по между си или с някои от обявените от преди това. Става дума за две жени на 20 и 54 години, като и двете се намират под 14-дневна карантина вкъщи. От два дни 20-годишната жена, която се връща от почивка на морето, е с главоболие, отпадналост и повишена температура до 37.1°С. И в момента продължава уточняване на контактните лица. Другата жена, която е на 54 години, е с хрема и болки в гърба. За момента тя не съобщава за близки контактни лица.

  Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 46, като активните случаи са 29 – 27 от гр. Русе и по един от гр. Бяла и село Щръклево. От активните случаи към момента девет са хоспитализирани, а двайсет са на домашно лечение. От всички активни 29 случая в момента шест са безсимптомни, а 23 проявяват различни симптоми.

  Интересен е и фактът, че от активните случаи 31% са мъжете, а жените са 69%, което като бройка означава съответно 9 и 20. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 28 са жените, а мъжете са 18.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »